Σε ευθεία αντιπαράθεση με τις πολιτικές ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς Απόφαση για την ίδρυση Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων

   Σε ευθεία αντιπαράθεση με τις πολιτικές ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς
Απόφαση για την ίδρυση Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων

ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  Την ίδρυση Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων στο νομό Φθιώτιδας αποφάσισαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ανθήλης - Λαμίας, Μακρακώμης, Πελασγίας, Στυλίδας - Εχινέων και Δομοκού, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στις 15/9 στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας.
  Το ιδρυτικό συνέδριο για τη νέα Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/9, στις 11 π.μ., στο κοινοτικό κατάστημα της Ανθήλης. Οι αγροτικοί σύλλογοι που καλούν στην ίδρυση της Ομοσπονδίας όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησαν Γενικές Συνελεύσεις και εκλογές για την εκλογή των αντιπροσώπων τους στο συνέδριο.
  Όπως υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, «παίρνουμε την πρωτοβουλία για την ίδρυση Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων στο νομό Φθιώτιδας γιατί μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε θεωρούμε ότι η καλύτερη οργάνωση, ο καλύτερος συντονισμός, η μαζικοποίηση του κινήματός μας και των αγώνων είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση που μπορεί να δώσει λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματά μας».
  Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλούν όλους τους συναδέλφους τους να μαζικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τους υπάρχοντες αγροτικούς συλλόγους και να δημιουργήσουν νέους όπου δεν υπάρχουν, ώστε να ενταχθούν στην Ομοσπονδία για να μεγαλώσει η δυναμική των αγώνων που έχουν μπροστά τους.
  Τονίζεται ακόμη ότι οι σύλλογοι που παίρνουν την πρωτοβουλία για την Ομοσπονδία «είναι σε ευθεία αντιπαράθεση με τις πολιτικές ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς που ως οδικό χάρτη έχουν την ΚΑΠ της ΕΕ και που διαδοχικά και απαρέγκλιτα εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις και σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Είμαστε απέναντι στους επιχειρηματίες μεγαλοαγρότες που προσδοκούν να βγουν ωφελημένοι από το ξεκλήρισμά μας και προβάλλουν αιτήματα που αξιώνουν την επιτάχυνση της καταστροφής μας. Τέτοιες δυνάμεις που δρουν στο κίνημα και προβάλλουν τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών, παρασύροντας και συναδέλφους που κάθε άλλο μεγαλοαγρότες είναι, υπάρχουν και στο νομό μας. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ρόλος τους στο κίνημα είναι υπονομευτικός, διασπαστικός και συμβάλλει στην υλοποίηση όλων των πολιτικών που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα»
 "Μέσα από την ίδρυση της Ομοσπονδίας μας δίνουμε επίσης τη δική μας απάντηση,  κόντρα στο νέο συνδικαλιστικό νόμο, που βρίσκεται στη λεγόμενη διαβούλευση και προωθεί η κυβέρνηση προσπαθώντας να βάλει ταφόπλακα στο αγροτικό κίνημα. Ο νόμος αυτός στοχεύει στη χειραγώγηση και την ενσωμάτωση του κινήματος μέσα από δομές καθαρά συντεχνιακές  σε απόλυτη σύμπνοια με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Επιδιώκει ένα κίνημα που όχι μόνο θα συμφωνεί με την πολιτική Ε.Ε και κυβέρνησης αλλά θα βάζει και πλάτη στην υλοποίηση τους, φυσικά  σε όφελος των επιχειρηματιών –μεγαλοαγροτών.
Βασική κατεύθυνση και επιδίωξη της Ομοσπονδίας μας θα είναι η συμπόρευση και η κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αφού οι αιτίες των προβλημάτων μας είναι ίδιες."

ΠΗΓΗ: fonografosnet

Σχόλια