ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Σε ταβέρνα με στελέχη της ΝΔ ο Καραμανλής Λαγός στιφάδο και αρνάκι γεμιστό στο μενούΣΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σε ταβέρνα με στελέχη της ΝΔ ο Καραμανλής
Λαγός στιφάδο και αρνάκι γεμιστό στο μενού


  Στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης δείπνησε το βράδυ της Παρασκευής ο Κώστας Καραμανλής. Στην παρέα του, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και εκλεγμένοι της αυτοδιοίκησης.

  Όπως αναφέρει το e-koufalia.gr, την πρωτοβουλία για το δείπνο είχε ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Γιάννης Τσουκνιδάς και συμμετείχαν οι βουλευτές της Β' Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχοι από τη δυτική πλευρά του νομού Θεσσαλονίκης και ο πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ στο νομό, Βάκης Φραντζής.
  Όπως έγινε γνωστό μέσω το μενού ήταν πλούσιο, καθώς προσφέρθηκε λαγός στιφάδο με θρακιώτικη γέμιση, την οποία ετοίμασε η σύζυγος του δημάρχου Χαλκηδόνας, αλλά και αρνάκι γεμιστό, με κόκκινο κρασί και τσίπουρο παραγωγής «Γιάννης», δηλαδή του οικοδεσπότη. Οι φήμες ότι το φαγητό στην πραγματικότητα ήταν "να πέσει η κυβέρνηση να φάμε και εμείς" και το ορεκτικό "ο άσφαιρος και άσχετος Κυριάκος" θεωρούνται ανυπόστατες. Επίσης είναι γνωστό ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση συμφωνούν στα βασικά. Μαζί ψήφισαν το μνημόνιο... Άλλωστε οι συνάξεις των Καραμανλικών έχουν πιο γήινα χαρακτηριστικά με κυριότερο το φαγοπότι και το κρασί με την κλασσική τους έννοια.
  Πάντως στο καλό κλίμα της βραδιάς βοήθησε και η παρουσία μιας αυτοσχέδιας μπάντας, που με ένα μπαγλαμαδάκι και δύο ακορντεόν έπαιξε παλιά ελληνικά τραγούδια. Όσο για τη συζήτηση όπως ήταν λογικό ακούστηκαν πολλά. Από αθλητικά σχόλια μέχρι διηγήσεις από τις περιηγήσεις του Καραμανλή ανά την Ελλάδα. Συνταξιούχος είναι ο άνθρωπος (προσωρινώς ελπίζει), άφθονο χρόνο έχει, το έχει ρίξει στις εκδρομές και την καλοπέραση. Και ενώ ο λαός περνάει τα πάνδεινα, αυτός μουγκός παρακολουθεί όλο καρτερία. Μόνο το σαρκίο του εμφανίζει όταν τον καλέσει το κόμμα και ανοίγει το στόμα του μόνο όταν κινδυνεύει η καθεστηκυία τάξη όπως στο δημοψήφισμα τον μακρινό Ιούλη του 2015.
  Ποιος είναι όμως ο δήμαρχος που πήρε την πρωτοβουλία του γεύματος;
  Πότε πήρε κάποια σημαντική πρωτοβουλία για τον δήμο του όταν τα προβλήματα είναι τεράστια και βασικές υποδομές έχουν καταρρεύσει και τα χωριά έχουν το μαύρο τους το χάλι;
  Τι σχέση έχει η ενασχόληση του με τα κοινά με την παλιά δουλειά του στην μεγαλύτερη βιομηχανία της περιοχής; 
(Μετά το πέρας των στρατιωτικών του καθηκόντων και μέχρι το 1992, εργάσθηκε στην βιομηχανία γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. ως Προϊστάμενος Μηχανογράφησης, ενώ έως το 1998 διετέλεσε Διευθυντής Προσωπικού στην εν λόγω βιομηχανία.)


1985-1991  Πρόεδρος Σωματείου ΜΕΒΓΑΛ
1992-1993  Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων
1995-2010  Δημοτικός Σύμβουλος Κουφαλίων
1999-2006  Δήμαρχος του τέως Δήμου Κουφαλίων Ν. Θεσσαλονίκης
2007- 2011 Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ιδρύματος Ανατολικορωμυλιωτών ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
2001-2011  Μέλος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης
1999-2011  Μέλος & Γενικός Γραμματέας της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ν. Θεσ/νίκης
2012  Πρόεδρος επιτροπής εξεταστικού Κέντρου θεωρητικού μέρους Κεντρικής Μακεδονίας των αποφοίτων Ι.Ε.Κ 1ης περιόδου 2011 και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης (ΦΕΚ 595/2012)
Στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Μάιο του 2014, εξελέγη Δήμαρχος στο Δήμο Χαλκηδόνος, με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη Ενότητα Συνεργασία».
Προφανώς δεν θα μπορεί πλέον να είναι "υπερκομματικός" ούτε "ανεξάρτητος" υποψήφιος.

Σχόλια