ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥ Ματωμένο πλεόνασμα με φορομπηξία και ξήλωμα επιδομάτων.ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥ
Ματωμένο πλεόνασμα με φορομπηξία και ξήλωμα επιδομάτων.
  Στην τελική του μορφή θα πρέπει να διαμορφωθεί στις 21 Νοεμβρίου και το περιεχόμενο του θα καθορισθεί από την έκβαση των "διαπραγματεύσεων" με τους δανειστές που σχεδιάζεται να ξεκινήσουν σε επίπεδο των επικεφαλής στα μέσα ή στα τέλη Οκτωβρίου.

  Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βασιστεί η σύνταξη του προϋπολογισμού σε πολύ μεγάλο βαθμό στο Μεσοπρόθεσμο του προηγούμενου Μαΐου, το οποίο προέβλεπε μέτρα 1,8 δισ. ευρώ για το επόμενο έτος: τα 500 εκατ. ευρώ αποφασίστηκαν με την δεύτερη αξιολόγηση και τα υπόλοιπα με την αρχική συμφωνία του 2015 και την πρώτη αξιολόγηση του 2016.

Πάντως ο λογαριασμός  των περίπου 6,5 δισ. ευρώ, που είναι το 3,5% του ΑΕΠ, θα το πληρώσει ο λαός με την ένταση της επιδρομής και με τη μείωση κοινωνικών κονδυλίων. Μόνο η κατάργηση φοροαπαλλαγών είναι πάνω από 500 εκατ. ευρώ για το 2018, ενώ σημαντικές είναι οι μειώσεις στα επιδόματα, όπως στο πετρέλαιο θέρμανσης και η κατάργηση επιδομάτων που θα ενσωματωθούν μερικώς στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. Επιπλέον το 2018 αυξάνεται ο ΦΠΑ σε 32 νησιά, ενώ αυξάνεται η εισφορά που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, διότι θα υπολογίζεται επί ακαθάριστων αποδοχών, την κατάργηση της μείωσης του φόρου εισοδήματος για ιατρικές δαπάνες, την κατάργηση της έκπτωσης κατά 1,5% στην φορολογία εισοδήματος, την κατάργηση της έκπτωσης από το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης, αλλά και της θέσπισης ανώτατου ορίου δαπάνης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. .

Παρόλα αυτά το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζει πανηγυρισμούς, προβλέποντας υπερκάλυψη του ματωμένου πρωτογενούς πλεονάσματος του 2017 στο 2,1 με 2,2% του ΑΕΠ και πως θα μοιράσει ψίχουλα στο τέλος του έτους.

 Επιμέλεια:  Α.Κ.

ΠΗΓΗ: 902.gr, capital.gr

Σχόλια