Γεροβασίλη - Κυβέρνηση: τα έπαιξαν και κιτρίνισαν.Γεροβασίλη - Κυβέρνηση: τα έπαιξαν και κιτρίνισαν. Η γενικευμένη αντίσταση των δημοσίων υπαλλήλων στον εξανδραποδισμό τους διά της "αξιολόγησης" αποδίδεται σε τραμπουκισμούς συνδικαλιστών. Υπερφίαλοι θεωρούν ότι όλα θα τελειώσουν την 1η Νοέμβρη.
Για συμπεριφορές τραμπούκων συνδικαλιστών που ήθελαν να αποτρέψουν την πραγματοποίηση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.


Η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στον realfm, ανέφερε ότι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές επιθυμούσαν να χαθούν τα στοιχεία από την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και γι' αυτό τράβηξαν τις πρίζες από τα πρωτόκολλα.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης τόνισε πως «εμείς έχουμε μια εικόνα του προσωπικού, των υπαλλήλων δηλαδή από τα υπουργεία, όπου αν εξαιρέσουμε το υπουργείο Εργασίας όπου έγινε ένας τραμπουκισμός εκεί, δηλαδή συνδικαλιστές τράβηξαν τις πρίζες από τα πρωτόκολλα και έτσι η αξιολόγηση την ημέρα που εμείς είχαμε στοιχεία ήταν χαμηλά, γύρω στο 45% ίσως και 40, δεν ξέρω πώς εξελίχθηκε τις επόμενες ημέρες(!!!!), είναι τα στοιχεία που ζητάμε πια να έχουμε, εκτίμηση πάντως είναι ότι η αξιολόγηση έγινε σε απολύτως ικανοποιητικό βαθμό (!!!!!!!!!) παρά τις αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων».

Η κ. Γεροβασίλη συμπλήρωσε επίσης ότι «οι εργαζόμενοι δεν υπάκουσαν στις αποφάσεις αυτές και αυτό έφερε και σε μία δυσκολία σήμερα και τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων».

Σχετικά με το τελεσίγραφο που έχει στείλει η ίδια, ως την Τετάρτη να έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία για την αξιολόγηση, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σχολιάζοντας την αρνητική στάση της ΑΔΕΔΥ στη διαδικασία, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «δεν είναι αποδεκτό από την κοινωνία να ακούει τον δημόσιο τομέα να λέει ότι δεν θέλει να αξιολογηθεί. Το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει νερό στον μύλο του αυτοματισμού».

  Προφανώς, παντελώς ηλίθια, προσπαθεί να ξαναζωντανέψει μια αντιπαλότητα  κατά των δημοσίων υπαλλήλων, που γνωρίζουν όπως και  επί Μητσοτάκη έτσι και τώρα, αν δεν προβάλουν σοβαρή αντίσταση και περάσει η "αξιολόγηση" τότε θα τους μετατρέψουν σε πρόβατα επί σφαγή, αφού ο μισθός και η μοίρα του καθενός θα εξαρτάται από τις κανιβαλικές διαθέσεις των προϊσταμένων τους και αυτών από την ανάλγητη και εγκληματική κάθε φορά πολιτική ηγεσία

 Τέλος, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι εντός του Νοεμβρίου θα προκηρυχθούν οι θέσεις προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων (πέραν των διευθύνσεων οικονομικού/διοικητικού που έχουν ήδη προκηρυχθεί), καθώς και των διοικητικών γραμματέων. Έτσι θα έχει ένα επιπλέον κίνητρο για πιέσεις αφού εκβιάζει ότι μόνο οι αξιολογημένοι θα συμμετέχουν.

 Οι πιο καλοί μαθητές προηγούμενων φαυλοκρατικών και αντιλαϊκών κυβερνήσεων προηγούμενων εποχών ωχριούν εμπρός στους σημερινούς κυβερνητικούς. Πήραν βλέπετε επιπλέον μαθήματα από τα αφεντικά τους στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και την Ουάσιγκτον.                                                                     Πάνος Ευθυμίου

Σχόλια