Μας δουλεύετε κ. Παυλόπουλε;"Η στήριξη των ατόμων με αναπηρία είναι κριτήριο της στάθμης του ανθρωπισμού που πρέπει να διέπει την κοινωνία." Μας δουλεύετε κ. Παυλόπουλε;

"Η στήριξη των ατόμων με αναπηρία είναι κριτήριο αφενός της στάθμης του ανθρωπισμού που πρέπει να διέπει την κρατική και κοινωνική οργάνωση.
Και, αφετέρου, της εφαρμογής της αριστείας στην πράξη" τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε μήνυμά του για τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία και αναφέρετε στις διατάξεις του Συντάγματος που καθορίζουν επακριβώς τις υποχρεώσεις της πολιτείας αλλά και του κοινωνικού συνόλου απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

"Και τούτο διότι πολιτεία και κοινωνία οφείλουν, ιδίως στο πλαίσιο της αναλογικής ισότητας, να διασφαλίζουν στα άτομα με αναπηρία τα μέσα εκείνα, που τους επιτρέπουν να συνεισφέρουν αυτό το οποίο πραγματικώς δύνανται στην όλη προσπάθεια εξυπηρέτησης τόσο του γενικού κοινωνικού όσο και του δημόσιου συμφέροντος" προσθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

  Μας δουλεύετε κ. Παυλόπουλε; Θα αναφέρουμε μία μόνο περίπτωση από δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες που ανατρέπουν τους ισχυρισμούς σας και σε κάποιες από αυτές μπορεί να βρίσκεται φαρδιά πλατιά η υπογραφή σας.

  Ο υπουργός με ΥΑ ήδη από 11-4-2012 ορίζει ότι πρέπει να παίρνουν επίδομα για την φροντίδα τους όσοι η   κατάσταση της υγείας τους, λόγω ασθένειας (χρόνιας ή πρόσκαιρης), να καθιστά αδύνατη την αυτοεξυπηρέτησή τους ή δυσχερή την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών και ακολούθως ο ΟΓΑ με έναν αναλυτικό οδηγό ορίζει ότι για να είναι κάποιος δικαιούχος αφού κριθεί από την υγειονομική επιτροπή, έστω και προσωρινά, ότι πάσχει από: -παραπληγία ή τετραπληγία με ποσοστό ιατρικής αναπηρίας 67% και άνω ή -μυασθένεια-μυοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή -ακρωτηριασμό των δύο άνω ή κάτω άκρων ή κατά το ένα άνω και ένα κάτω άκρο με  ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή -φωκομέλεια, που επιφέρει τον ίδιο βαθμό κινητικής αναπηρίας με την παραπάνω περίπτωση των ακρωτηριασμών, κατά τα δύο άκρα ή -σκλήρυνση κατά πλάκας που επιφέρει παραπληγία - τετραπληγία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή σύνδρομο κλάματος γαλής ή -ατελή οστεογένεση, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω ή -οστεοψαθύρωση, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω ή -ακρωτηριασμό του ενός άνω ή κάτω άκρου με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

  Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει… Είναι μόνο αυτές οι ασθένειες των συνταξιούχων που καθιστούν αδύνατη την αυτοεξυπηρέτησή τους ή δυσχερή την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών; Αν δεν σας κόβει εσάς ώστε να δώσετε απάντηση στο ερώτημα ρωτήστε οποιονδήποτε παθολόγο. Δεν σας λέμε ειδικό. Θα σας πει δεκάδες άλλες αν όχι εκατοντάδες. Και αν θέλετε να δείτε τι γίνεται στην πράξη πάτε στα ΚΕΠΑ και ρωτήστε τους γιατρούς ποιους βγάζουν σαν δικαιούχους του επιδόματος και με ποιες ασθένειες. Πόσες δεκάδες χιλιάδες αποκλείονται και εξαρτιούνται από το κουράγιο συγγενών τους. Από αυτό κρίνεται αν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανήμποροι συνταξιούχοι, θα ζήσουν αξιοπρεπώς ή θα πεθάνουν μέσα στα σκατά. Τα σκατά του πολιτικού συστήματος, που υπηρετείται και ωραιοποιείται δεκαετίες τώρα "στην όλη προσπάθεια εξυπηρέτησης τόσο του γενικού κοινωνικού όσο και του δημόσιου συμφέροντος."

                                                                      Νίκος ΠυλιώτηςΠηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια