Ψηφίστηκε ακόμη ένας μνημονιακός προϋπολογισμός
Με 153 «Ναι» ψηφίστηκε ακόμη ένας μνημονιακός προϋπολογισμός του 2018. Μένουν άλλοι 97 να ψηφισθούν.
  Εγκρίθηκε με 153 ψήφους από την Ολομέλεια της Βουλής, το βράδυ της Τρίτης, ο κρατικός Προϋπολογισμός του 2018, ένας βαθιά αντιλαϊκός προϋπολογισμός, που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Χωρίς να προσφέρει καμιά ουσιαστική παρέμβαση ανάκαμψης, εναποθέτοντας τα όλα στον αυτόματο πιλότο της αγοράς, ελπίζει η κυβέρνηση με τη συσσώρευση ματωμένων πλεονασμάτων το επόμενο έτος, μοιράζοντας επιδόματα φτώχειας δεξιά και αριστερά, να στήσει το κατάλληλο προεκλογικό σκηνικό ώστε να το κερδίσει.  Μόνιμη επωδός των κυβερνητικών βουλευτών ότι θα είναι ο τελευταίος μνημονιακός και ότι θα αποκατασταθεί η ανεξαρτησία κατάρτισης του προϋπολογισμού του χρόνου. Ξεχνώντας οι κυβερνητικοί προφανώς ότι οι πάσης φύσεως μνημονιακές δεσμεύσεις τους φθάνουν έως το 2115. Δηλαδή καθορίζοντας άλλους 97 προϋπολογισμούς.

  Άλλωστε γραμμή είχε δώσει από το δελτίο του ο ΣΕΒ όταν εκτιμούσε ότι είναι "ένας προϋπολογισμός εξόδου από το 3ο μνημόνιο."  

  Εξίσου απατεώνες και η πλειοψηφία των αστικών κομμάτων οι οποίοι έχουν τη δική τους συνδρομή σε εξίσου αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, στο παρελθόν με θράσος το παρέβλεπαν, για να μιλήσουν για την αποτυχία ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ να κάνουν κάτι άλλο.

 Η ταξικότητα του προϋπολογισμού που ψηφίσθηκε υποστηρίζεται από μια σειρά μέτρων που αυξάνουν τα φορολογικά βάρη στα λαϊκά στρώματα κατά  5,5% προβλέπετε μείωση για το κεφάλαιο ακόμα και της ισχνής φορολογίας που καταβάλλουν, κατά 3,2%, μετά από μια μείωση της τάξης του 17% την προηγούμενη χρονιά.

  Βαριά η σκιά του προϋπολογισμού θα πέφτει πάνω στην αναγκαιότητα ικανοποίησης στοιχειωδών αναγκών και δικαιωμάτων όπως και πάνω σε κάθε διεκδίκηση του λαού. Στο σκοτεινό τούνελ που μας έχουν βάλει το φως της διεξόδου δεν θα φανεί αν δεν χαράξουμε μόνοι μας τον δρόμο.ΕΥΦΟΡΗ ΠΕΔΙΑΔΑ

Σχόλια