Υπογράφεται στην Αθήνα το ξεπούλημα του ΟΛΘΤην Παρασκευή υπογράφεται, στην Αθήνα το ξεπούλημα του ΟΛΘ. Κομμάτι, κομμάτι ο δημόσιος πλούτος της χώρας περνάει στα χέρια των ξένων και των ρουφιάνων τους.
 
Την ερχόμενη Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, αναμένεται να υπογραφεί τελικά η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), παρουσία, μεταξύ άλλων, του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Να μην λείψουν οι δουλόφρονες από πουθενά, σε κάθε τηλεοπτικό κάδρο να είναι μέσα ακόμη και όταν πιστοποιεί την προδοσία των λαϊκών συμφερόντων.


Η σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του δολοφόνου της δημόσιας περιουσίας ΤΑΙΠΕΔ και των εκπροσώπων της κοινοπραξίας, στα γραφεία του Ταμείου στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη, όπου με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, επρόκειτο να μπουν οι υπογραφές, το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου. Έτσι αποφεύγουν και τις λαϊκές αντιδράσεις που θα χαλούσαν τη φιέστα.

Με την υπογραφή της ΣΑΜ και δεδομένου ότι έχει προηγηθεί η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (σε αυτά πρώτο είναι), ανοίγει ο δρόμος για τα επόμενα στάδια της όλης διαδικασίας, καθώς ο φάκελος θα μεταβιβαστεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (φοβήθηκαν οι ξένοι και ίσως… αποσυρθούν!) και ακολούθως θα προωθηθεί στη Βουλή, η οποία ως γνωστόν, σαν θεματοφύλακας της λαϊκής περιουσίας αναμένεται να απορρίψει τη σύμβαση όπως τόσες άλλες στο παρελθόν… Λέμε εμείς τώρα…

Με βάση τα όσα δήλωσε πρόσφατα ο συντονιστής της κοινοπραξίας DIEP GmbH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd, Σωτήρης Θεοφάνης, εάν τηρηθεί και για τον ΟΛΘ το χρονοδιάγραμμα που είχε ισχύσει στην περίπτωση της παραχώρησης του λιμένος του Πειραιά, η νέα διοίκηση αναμένεται να αναλάβει το «τιμόνι» του λιμένος, τον Φεβρουάριο του 2018.

  Στο μεταξύ, ένσταση-αίτηση αναθεώρησης κατά της απόφασης για τον προσυμβατικό έλεγχο της πώλησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), κατέθεσαν σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο οι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην παραχώρηση του λιμανιού.

«Το σκεπτικό της κίνησής μας είναι ότι με την εκποίηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ δεν τηρείται το ενωσιακό και εθνικό δίκαιο για τις δημόσιες συμβάσεις και οι αρχές διαφάνειας, ενώ δεν υπάρχουν και ρήτρες διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος και των δημόσιων εσόδων» δήλωσε νωρίτερα στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), Φανή Γουργούρη, πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΟΛΘ.

   Δεδομένου ότι μετά το «πράσινο φως» του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την υπογραφή της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ), ο φάκελος θα οδεύσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν αντίστοιχη παρέμβαση και στο συγκεκριμένο όργανο.

   «Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, πως δεν θα υποστέλλουμε μέχρι τέλους τη σημαία υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμένα της Θεσσαλονίκης και των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο τρόπο. Μετά τη παρέμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο θα πραγματοποιήσουμε παρέμβαση και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Καλούμε το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, να ματαιώσουν την εκποίηση, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον και την ενεργή ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική και εθνική οικονομία» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ. Σκιάχτηκαν οι δουλόφρονες από τις εκκλήσεις… Άλλα πράγματα καταλαβαίνουν αυτοί!

Επιμέλεια: Νίκος Πυλιώτης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Αλ.Γ.

Σχόλια