Νέα ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας σχεδιάζονταιΝέα ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας σχεδιάζονται. Επαφές του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη
  Συνάντηση γνωριμίας με την επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου, είχε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν απόψεις για τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας που «αγγίζει» τον Δήμο της πόλης αλλά και τη Μακεδονία στο σύνολο της. Έτσι αρχίζουν όλα. Ως μια ωραία εθιμοτυπική και ενημερωτική επίσκεψη συνεργασίας για να ξεκαθαρισθούν οι κύριοι στόχοι με την απαραίτητη "τοπική" συναίνεση.
  Όπως έγινε γνωστό από το ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Ξενόφος υπογράμμισε την ανάγκη για μια δημιουργική προσέγγιση των περιουσιακών στοιχείων ώστε να αποκτούν υπεραξία (τι ωραία που τα λένε!) και ενημέρωσε την κ. Νοτοπούλου για τα έργα και τις πρωτοβουλίες του Ταμείου, υπογραμμίζοντας τον αναπτυξιακό τους τόνο και το θετικό τους αποτύπωμα στην απασχόληση και την κοινωνία. Έτσι για το καλό μας και για να βρούμε δουλειές δουλεύει νυχθημερόν το Ταμείο.
  Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μετέβη στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης Ευάγγελο Λαμπάκη και τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ). Ο κ. Ξενόφος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη γεωστρατηγική θέση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να αναπτυχθεί η δραστηριότητα του ΟΛΑ και εισέπραξε από όλους τους φορείς το θετικό κλίμα για τη μελλοντική αξιοποίηση του, που θα ενισχύσει τη θέση και τον ρόλο του στην ευρύτερη περιοχή και θα δώσει σημαντικότατη πνοή στην περιφέρεια.
  Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η πορεία των οικονομικών μεγεθών των Οργανισμών Λιμένων είναι ιδιαίτερα θετική, έχοντας βελτιώσει την κερδοφορία τους κατά 265% στην πενταετία, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών τους και περιορίζοντας σημαντικά τα έξοδα. Αυτά τα αισθητά βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη, ανέφερε, είναι αποτέλεσμα της καλής διαχείρισης από τις διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων, μέσω της περιστολής κόστους, της βελτιστοποίησης των λειτουργιών και της εφαρμογής καλών πρακτικών στο πλαίσιο μιας κεντρικής διαχείρισης που γίνεται υπό την ομπρέλα του ΤΑΙΠΕΔ.
  Ο κ. Ξενόφος σημείωσε επίσης, ότι έχει ολοκληρωθεί σχετική μελέτη από τους συμβούλους του Ταμείου αναφορικά με τη δυναμική και τα περιθώρια ανάπτυξης των 10 λιμένων. Το ΤΑΙΠΕΔ αξιολογεί τα ευρήματα της μελέτης, ώστε να συγκλίνει στη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει. Η πρώτη αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κυριαρχεί στη λίστα με βάση τις προοπτικές αξιοποίησής του και το ενδιαφέρον που μπορεί να προσελκύσει.
Σχόλιο Εύφορης Πεδιάδας: Έτσι, να παίρνουν σειρά μετά τον ΟΛΠ και ΟΛΘ  και όλα τα περιφερειακά λιμάνια. Τα οποία την προηγούμενη περίοδο απέτυχαν γιατί είχαν αυτοδιαχειριζόμενες εργατικές διοικήσεις και ευτυχώς που το ΤΑΙΠΕΔ συμμάζεψε τα πράγματα και τα έκανε κερδοφόρα, ώστε, να έρθουν σοβαροί (ει δυνατόν ξένοι) επιχειρηματίες, να τα αγοράσουν για να λάμψουν με παγκόσμια ακτινοβολία τα λιμάνια και να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, με τις επενδύσεις που θα γίνουν σε αυτά.  
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια