Την ώρα που οι παλαιστίνιοι πεθαίνουν ένας κηφήναςΤην ώρα που οι παλαιστίνιοι πεθαίνουν για μια σπιθαμή γης και μια οργιά ουρανό, ένας κηφήνας, ο  "πρίγκιπας" της Σ. Αραβίας είναι ο μυστηριώδης αγοραστής της ακριβότερης κατοικίας στον κόσμο.
  Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας είναι ο μυστηριώδης αγοραστής του "Μεγάρου του Λουδοβίκου ΙΔ΄", την ακριβότερης κατοικίας στον κόσμο, που πουλήθηκε πρόσφατα έναντι ποσού 275 εκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζει η εφημερίδα New York Times.

Η πολυτελέστατη κατοικία, που βρίσκεται κοντά στο Παρίσι, πουλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από την γαλλική μεσιτική εταιρεία Daniel Feau που ειδικεύεται στα πολυτελή ακίνητα. Εκείνη την εποχή δεν είχε διαρρεύσει η ταυτότητα του νέου ιδιοκτήτη, παρά μόνο ότι καταγόταν "από τη Μέση Ανατολή".
Το ακίνητο κατασκευάστηκε το 2011 στην κοινότητα Λουβεσιέν, στα δυτικά του Παρισιού. Το ονόμασαν "Πύργο του Λουδοβίκου ΙΔ΄" προς τιμή του "βασιλιά Ήλιου" που κυβέρνησε τη Γαλλία τον 17ο και τον 18ο αιώνα. Αν και υποτίθεται ότι πρόκειται για μίνι αντίγραφο του περίφημου ανακτόρου των Βερσαλλιών, συνδυάζει την αρχιτεκτονική του 17ου αιώνα με τη σύγχρονη τεχνολογία: έχει αίθουσα κινηματογράφου, ένα τεράστιο ενυδρείο ενώ τα σιντριβάνια του ελέγχονται εύκολα μέσω ενός "έξυπνου" κινητού τηλεφώνου.
Η συνολική επιφάνειά του ξεπερνά τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα.
  Την ίδια ώρα που ένα κάθαρμα-αφέντης μιας δικτατορίας που έχει στην "ιδιοκτησία" της και σπαταλά ξεδιάντροπα τον πλούτο της ανθρωπότητας, τους υδρογονάθρακες, ο Ιμπραήμ Αμπου Τουράγια έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες των ισραηλινών δολοφόνων που δεν φοβόντουσαν το μισό κορμί του αλλά την ψυχή και την παλικαριά του.    
                  

  Μια εικόνα ενός βαθύτατα διχασμένου αραβικού κόσμου. Ενός κόσμου, που οι απόκληροι του, το κάτω πολυάριθμο τμήμα του, που οι αποτυχίες των κομμουνιστών-επαναστατών τον άφησαν έρμαιο στις θρησκευτικές και  ανορθολογικές επιρροές, αλλά, που μπορεί να βρει το δρόμο του. Να βρει το δρόμο του, όπως και τα δισεκατομμύρια των εργαζομένων όλου του κόσμου, ώστε ο ανορθολογισμός, οι ιστορικές ανορθογραφίες, που περιγράφονται με παρόμοιες με την παραπάνω είδηση, ιστορικές ανορθογραφίες μιας εποχής της ανθρωπότητας, που μπορεί να πάει τελείως αλλιώς, να τελειώσουν. Να εξαφανιστούν μαζί με τους πρωταγωνιστές τους, "πρίγκιπες" και άλλα παράσιτα, που θα χαθούν μέσα στο τεράστιο πλήθος της εργαζόμενης πλειοψηφίας για να δουλέψουν και αυτοί για το ψωμί τους και το ψωμί των παιδιών τους. Όταν ο κόσμος μας θα είναι ο κόσμος των ίσων και των διαφορετικών…
Επιμέλεια: Πάνος Ευθυμίου
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια