Ο βρετανικός στρατός θέλει να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες, γκέι και μουσουλμάνουςΟ βρετανικός στρατός θέλει να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες, γκέι και μουσουλμάνους
  Ο βρετανικός στρατός άρχισε εκστρατεία στρατολόγησης με στόχο υποψήφιους διαφορετικών φύλων, σεξουαλικότητας, θρησκειών και προέλευσης ώστε να αντιμετωπίσει την έλλειψη στρατιωτών, όμως κατηγορήθηκε ότι υποκύπτει στην «πολιτική ορθότητα».

   Μια εκστρατεία στρατολόγησης άρχισε πριν από μερικούς μήνες και αυτό το σαββατοκύριακο νέα μηνύματα θα μεταδοθούν από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και στο Ίντερνετ.

  Βίντεο, αποσπάσματα των οποίων έχουν μεταδοθεί, έχουν στόχο να καθησυχάσουν μεταξύ άλλων τις γυναίκες, τους ομοφυλοφίλους, τους μουσουλμάνους ότι θα είναι αποδεκτοί στους κόλπους του στρατεύματος, απαντώντας σε ερωτήσεις όπως «Μπορώ να είμαι γκέι στον στρατό;», «θα με ακούν στον στρρατό;» ή ακόμη «θα μπορώ να ασκώ τα θρησκευτικά καθήκοντά μου στον στρατό;».

  Ο αρχηγός του στρατού, ο στρατηγός Νικ Κάρτερ, εξήγησε πως ο στρατός συνήθιζε να στρατολογεί «λευκούς νέους 16 έως 25 ετών και γύρω μας δεν υπάρχουν πια τόσοι όσοι στο παρελθόν. Η κοινωνία μας αλλάζει», δήλωσε στο μικρόφωνο του BBC.

 ΕΥΦΟΡΗ ΠΕΔΙΑΔΑ : Όλοι χρήσιμοι είναι σε τελική ανάλυση αν τους κάνεις τη δουλειά που θέλουν. Ίσως και χρησιμότεροι κάποιοι στις μέρες μας από ότι στο παρελθόν. Άλλωστε οι Βρετανοί ιμπεριαλιστές κοτζάμ Ινδία κατέκτησαν χρησιμοποιώντας κυρίως Ινδούς στρατιώτες αλλά και να μην ξεχνάμε και αυτούς που έφεραν να καταστείλουν το εαμικό κίνημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια