ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
  Συγκλονιστικές εικόνες ενός βίντεο αποκάλυψε τα Χριστούγεννα στο Λος Άντζελες μια πόλη 20.000 αστέγων μέσα στην πόλη, μια πόλη σκηνών, μια πόλη ανθρώπων που ζουν στον δρόμο.


   Δίπλα στους πλούσιους, σε απόσταση αναπνοής, στο κέντρο της πόλης, την ημέρα των Χριστουγέννων, 20.000 άνθρωποι κοιμούνται στο ύπαιθρο, σε σκηνές ανάμεσα στα σκουπίδια που πλημμυρίζουν τον τόπο. Άνθρωποι περιφέρονται άσκοπα(;) ή σε αναζήτηση ότι θα τους κάνει να νοιώσουν άνθρωποι, άλλοι κουβαλάνε σε καροτσάκια όλα τους τα υπάρχοντα. Δύσκολα να πιστέψεις ότι δεν είναι μια φτωχή χώρα της Αφρικής και όχι οι ΗΠΑ.

  Οι ΗΠΑ, η πιο πλούσια χώρα, με τις περισσότερες μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκόσμια μονοπώλια, με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, με την στρατιωτική της ηγεμονία έχει ταυτόχρονα και τις εσωτερικές της πληγές για να δείχνουν τον καθημερινό, τον πιο βάρβαρο, τον εμφύλιο πόλεμο, τον πόλεμο των καπιταλιστών ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που γεννά τα μονοπώλια, τους δισεκατομμυριούχους, το έγκλημα, τη φτώχεια.

Επιμέλεια: Χρ. Α.

 https://youtu.be/E7HozzSGakA

Σχόλια