Δέκα σημαντικά γεγονότα στην ΚίναΔέκα σημαντικά γεγονότα στην Κίνα το 2018
Σύμφωνα με τη Λαϊκή ημερησία τα δέκα πιο σημαντικά γεγονότα που θα συμβούν στην Κίνα είναι:


1. 40 χρόνια από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης και του ανοίγματος

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2017, ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping, στην τελετή έναρξης του επιχειρηματικού φόρουμ BRICS, σημείωσε, ότι το 2018 θα πραγματοποιηθούν επίσημα γεγονότα με την ευκαιρία της 40ής επετείου της μεταρρύθμισης και του ανοίγματος στην Κίνα.

Στις 18 Δεκεμβρίου του 1978 είχε επίσημα πραγματοποιηθεί η έναρξη της Τρίτης Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του 11 Συνεδρίου του ΚΚΚ. Κατά τη διάρκεια αυτής της Συνόδου, προτάθηκε η μετατόπιση της δουλειάς του Κόμματος και του Κράτους προς την οικονομική οικοδόμηση, καθώς και προς την εφαρμογή μιας ιστορικής απόφασης σχετικά με την πολιτική των μεταρρυθμίσεων και του ανοίγματος. Ακριβώς τότε πραγματοποιήθηκε η μεγάλη καμπή, από τη στιγμή οικοδόμησης της νέας Κίνας, η οποία είχε τεράστια σημασία.

2. Κατά τη διάρκεια των "δύο συνόδων" θα επιλεγεί η νέα σύνθεση των ηγετών του κράτους

Τον Μάρτιο μήνα του 2018 αναμένεται ότι θα διεξαχθεί στο Πεκίνο η πρώτη Σύνοδος του 13ου Συνεδρίου της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Κίνας. Στη Σύνοδο θα εκλεγεί η νέα σύνθεση των ηγετών του κράτους.

Το Μάρτιο του 2018 προβλέπεται επίσης, να πραγματοποιηθεί και η έναρξη της πρώτης Συνόδου του 13ου Συνεδρίου της Μόνιμης Επιτροπής της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Κίνας.

3. Στη δεύτερη ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΚ θα συζητηθούν προτάσεις τροποποίησης του Συντάγματος

Τον Ιανουάριο μήνα του 2018 στο Πεκίνο θα διεξαχθεί η Δεύτερη Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΚ, στο οποίο θα δοθεί η κύρια προσοχή στη συζήτηση προτάσεων τροποποίησης του περιεχομένου του Συντάγματος της χώρας.

4. Έγκριση στρατηγικού σχεδιασμού για την ανύψωση του χωριού

Στην εισήγηση του 19ου Πανκινέζικου Συνεδρίου του ΚΚΚ αναφέρεται για πρώτη φορά η «στρατηγική της ανύψωσης του χωριού», η οποία αποτελεί σημαντική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ. Το 2017, κατά τη διάρκεια του Κεντρικής συνεδρίασης εργασίας σε θέματα οικονομίας, η στρατηγική για την ανέγερση του χωριού έχει καταστεί ένα από τα οκτώ σημαντικά σημεία για την προώθηση της υψηλής ποιότητας ανάπτυξης. Επιπλέον, υποβλήθηκε επιστημονική έκθεση του στρατηγικού σχεδιασμού της ανέγερσης του χωριού.

5. Τέσσερες διπλωματικές δραστηριότητες

Από τις 5 έως έως τις 10 Νοεμβρίου του 2018, στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο της Σαγκάης, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας.

Από τις 8 έως τις 11 Απριλίου στο νησί Hainan θα φιλοξενηθεί το Ασιατικό Φόρουμ Boao 2018.

Τον Ιούνιο του 2018, στο Qingdao θα πραγματοποιηθεί η 18η σύνοδος κορυφής του Συμβουλίου Αρχηγών των κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

Επί του παρόντος, γίνονται οι προετοιμασίες για το φόρουμ συνεργασίας Κίνας-Αφρικής.

6. Η Κίνα θα εκδώσει νόμο για τον έλεγχο

Τον Δεκέμβριο του 2017, στην 31η σύνοδο της Μόνιμης Επιτροπής της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης του 12ου Συνεδρίου, αποφασίστηκε να υποβληθεί νόμος για τον έλεγχο και την εποπτεία στην πρώτη σύνοδο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης του 13ου Συνεδρίου.

Σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται σε εξέλιξη πιλοτικά σχέδια για τη μεταρρύθμιση του συστήματος επιθεώρησης · επιβεβαιώνετε η ομαλή προώθηση της εργασίας στο πλαίσιο του νόμου περί ελέγχου. Αυτή η μεταρρύθμιση θα καταστεί ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την αυστηρή εσωκομματική διοίκηση στη νέα εποχή, καθώς και ένα βασικό μέτρο για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

7. Μπαίνει σε ισχύ ο περιβαλλοντικός φόρος

Από την 1η Ιανουαρίου του 2018, στην Κίνα τέθηκε σε ισχύ ο “Νόμος για το φόρο με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος”. Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, θα επιβληθεί περιβαλλοντικός φόρος και θα καταργηθεί η χρέωση για την απόρριψη των ρύπων. Το κρατικό συμβούλιο εξέδωσε μια ανακοίνωση, στην οποία με σαφήνεια αναφέρεται, ότι ο φόρος από τη μη προστασία του περιβάλλοντος θα συμπεριλαμβάνεται στα έσοδα που διοχετεύονται στις τοπικές κυβερνήσεις.

Από την 1η Ιανουαρίου 2018, έχει τεθεί σε ισχύ το "Σχέδιο μεταρρύθμισης του συστήματος αποζημίωσης περιβαλλοντικών ζημιών" · με αυτόν τον τρόπο σε ολόκληρη τη χώρα θα εφαρμοστεί ένα πιλοτικό σύστημα για την αποζημίωση των περιβαλλοντικών ζημιών.

8. Η συσκευή Chang'e-4 θα κάνει την πρώτη παγκοσμίως μαλακή προσγείωση στην αντίθετη πλευρά της Σελήνης

Τα καθήκοντα της συσκευής "Chang'e-4" εγκρίθηκαν σε συνεδρίαση της ομάδας διευθυντών για το σεληνιακό πρόγραμμα της Κίνας και άρχισαν να εφαρμόζονται επίσημα. Η εκτόξευση της συσκευής προγραμματίζεται για το 2018.Αναμένεται ότι η συσκευή "Chang'e-4" θα εκτελέσει τρία καθήκοντα: πρώτα απ 'όλα, για πρώτη φορά στον κόσμο τεχνητή συσκευή προσγειώνεται στην αντίθετη πλευρά της Σελήνης · χάρη σε αυτή τη διαστημική συσκευή, για πρώτη φορά θα διατηρηθεί η σύνδεση μεταξύ της Γης και της Σελήνης · η αποστολή Chang'e-4 θα παράσχει στους επιστήμονες μια πλατφόρμα για τη μελέτη των πληροφοριών της αντίθετης πλευράς του φεγγαριού · αναμένεται ότι θα προκύψουν σημαντικά πρωτότυπα επιστημονικό ερευνητικά αποτελέσματα.

9, Ενιαία καθοδήγηση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ και του Κεντρικού Στρατιωτικού Συμβουλίου της ΛΔΚ στης ένοπλης αστυνομίας

Σύμφωνα με την "Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ για τη ρύθμιση της ηγεσίας στην ένοπλη αστυνομία", από την 1η Ιανουαρίου του 2018, η ένοπλη αστυνομία της Κίνας θα είναι υπό την ενιαία ηγεσία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ και του Κεντρικού Στρατιωτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

10. 60 χρόνια από την ίδρυση των αυτόνομων περιοχών Guangxi Zhuang και Ningxia Hui

Το 2018, συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση των αυτόνομων περιοχών Guangxi Zhuang και Ningxia Hui.

Οι δύο αυτόνομες περιοχές θα προωθήσουν την υλοποίηση ορισμένων έργων, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστικών έργων και σημαντικών βιομηχανικών σχεδίων για την εθνική ευημερία.Μετάφραση Κωνσταντίνος Κατσιάβαλος

Σχόλια