Θα κατασκευαστεί ένα αυτοκίνητο με βάση τη μαγνητική αιώρησηΜέχρι το 2020 θα κατασκευαστεί ένα αυτοκίνητο με βάση τη μαγνητική αιώρηση – προώθηση με ταχύτητα 600 χλμ / ώρα
Τρένο μαγνητικής αιώρησης
Στις 25 Ιανουαρίου, αξιολογήθηκε από εμπειρογνώμονες το έργο της μεταφοράς συστηματικών τεχνολογιών που βασίζονται σε μαγνητική αιώρηση - προώθηση 1) με ταχύτητα 600 χλμ/ ώρα.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή του επικεφαλής μηχανικού της εταιρείας CRRC, Dean San-san, αυτό σημαίνει ότι το επόμενο στάδιο είναι η υλοποίηση του σχεδίου.

Σύμφωνα με το θεματικό σχέδιο, το 2018 θα αναπτυχθεί ένα μοντέλο αυτοκινήτου, μέχρι το 2020 θα κατασκευαστεί ένα αυτοκίνητο με βάση τη μαγνητική αιώρηση – προώθηση με ταχύτητα 600 χλμ / ώρα, επιπλέον θα δοκιμαστεί για απόσταση 5 χλμ. Με αυτόν τον τρόπο, θα τεθούν οι βάσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων μηχανικής στη βάση της υψηλής ταχύτητας μαγνητικής αιώρησης – προώθησης και εκβιομηχάνισης.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο σκοπός της έρευνας των συστηματικών τεχνολογιών μεταφοράς, βασισμένων στη μαγνητική αιώρηση – προώθηση, είναι στο να μπορούμε να κατέχουμε την τεχνολογία κλειδί στη βάση της μαγνητικής αιώρησης – προώθησης με ταχύτητα 600 χλμ/ώρα . Η Κίνα θα εφαρμόσει διεξοδικά την ανάπτυξη, την παραγωγή, τη δοκιμαστική λειτουργία και την αξιολόγηση - θα αναπτύξει ένα δείγμα υψηλής ταχύτητας με βάση τη μαγνητική αιώρηση - προώθηση. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο σύστημα βασικών τεχνολογιών και προτύπων, βασισμένων στη μαγνητική αιώρηση – προώθηση της Κίνας, τα οποία θα είναι προσαρμοσμένα στα διεθνή πρότυπα, καθώς επίσης και με τις δυνατότητες εφαρμογής τους στην παραγωγή.

1) Το Maglev ή η μαγνητική αιώρηση – προώθηση, είναι ένας τρόπος μεταφοράς που ανυψώνει, κατευθύνει και οδηγεί την κυκλοφορία, κυρίως των τρένων, χρησιμοποιώντας τη μαγνητική διεύρυνση. Αυτή η μέθοδος είναι πιο γρήγορη και πιο ήσυχη από ό, τι όταν χρησιμοποιείτε ένας τροχός. [Μαγνητική ανύψωση - Wikipedia, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια].
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Κατσιάβαλος
ΠΗΓΗ:  "Η Λαϊκή Ημερησία Εφημερίδα" online

Σχόλια