Αυτό είναι μόνο ένα βήμα και δεν έχετε δει τίποτα ακόμα
"Αυτό είναι μόνο ένα βήμα και δεν έχετε δει τίποτα ακόμα"
Μας απειλεί κιόλας ο Τσακαλώτος εκφράζοντας τη δοσίλογη κυβέρνηση
Στη Βουλή έχει κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο των 1.326 σελίδων και των 400 άρθρων που θα φέρει πολλές αντεργατικές και αντιλαϊκές ανατροπές.


Ξεχωρίζουν το ζήτημα της περιστολής της απεργίας, της γενικευμένης επίθεσης στους δημόσιους υπαλλήλους και στην παιδεία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με αιχμή την ενέργεια και φυσικά την πριμοδότηση του κεφαλαίου, την παράδοση στο ξένο κεφάλαιο των χρεωμένων επιχειρήσεων και των σπιτιών των λαϊκών ανθρώπων.

   Επιτακτικά προτείνεται από σειρά μαζικών εργατικών οργανώσεων ένα πλαίσιο πάλης που περιλαμβάνει ως σημεία αιχμής τα  παρακάτω:

·                 Πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.

·                 Ενάντια στην καταστολή και τις διώξεις των αγωνιστών του κινήματος.

·                 ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους

·                 διεκδικώντας αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές,

·                 για ΣΣΕ εργασίας παντού, για μαζικές προσλήψεις,  για να πάρουμε πίσω όλα τα κλεμμένα.

·                 ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τράπεζες και κράτος.

·                 για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια,

·                 για διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών

·                 για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων που θα συνεχίζονται αιώνια αν δεν τους ανατρέψουμε

·                 ενάντια στο δημοσιονομικό σφαγείο της ΕΕ και του ΔΝΤ, των πλεονασμάτων που βγαίνουν από το αίμα και τον ιδρώτα μας, για να τρέφουν τα κέρδη και τα επενδυτικά όνειρα των καπιταλιστών.

·                 ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει και κλιμακώνει την πιο "μαύρη" δεξιά πολιτική, δεν διστάζει να αφαιρέσει και τα πιο στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα για να πιάσει τους στόχους των δανειστών - ληστών. Γι αυτό παίρνει τα εύσημα της ΕΕ, των Αμερικάνων, του ΣΕΒ, της ΝΔ, όλης της αστικής, κοινοβουλευτικής "αντιπολίτευσης".

·                 Παλεύουμε για να για να μη ζήσουμε το ζοφερό «μεταμνημονιακό μέλλον» που μας τάζει η κυβέρνηση, την κανονικότητα των αμέτρητων αντεργατικών νόμων που ήρθαν για να μείνουν, της δουλειάς των 300 ευρώ, της κατάργησης των δημοσιών παροχών και αγαθών, της απλήρωτης εργασίας, του συνεχούς 12ωρου και 14ωρου για ένα κομμάτι ψωμί, της δουλειάς την Κυριακή, της σφαγής των συντάξεων.

·                 Για διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

·                 Για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο στην κοινωνία που τα δικαιώματα του κόσμου της δουλειάς θα είναι πάνω από τα δικαιώματα του κεφαλαίου, των εκμεταλλευτών, των «επενδυτών».

  Γνώμη μας είναι ότι δεν φτάνουν οι διακηρύξεις. Είναι απαραίτητες αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτές. Χρειάζεται ταυτόχρονα μια συστηματική προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, με πρώτο και κύριο των εργατικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων παντός τύπου, που με ενωτικό πνεύμα, μακριά από τη θανάσιμη και δηλητηριώδη ανάσα του  κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, θα αναζητήσουν έναν κοινό βηματισμό μακράς πορείας. 
  Που θα παραμερίσουν ανταγωνισμό και πρωτοκαθεδρίες και θα συναγωνίζονται στην προσπάθεια ένταξης των πιο πλατιών εργατικών και λαϊκών μαζών σε μια μακρόχρονη και τιτάνια πάλη. 
  Που θα έχει αφετηρία τη θέση το ξεπέρασμα της κρίσης να την πληρώσει το κεφάλαιο, θα συνεχίζει με το ξήλωμα του συνόλου του μνημονιακού καθεστώτος και μέσα από τις επικές συγκρούσεις γι αυτά θα συγκεντρώνει δυνάμεις και θα ανοίγει δρόμους για ένα καλύτερο κόσμο που θα κυριαρχούν οι ανάγκες και τα δικαιώματα των ίσων και διαφορετικών ανθρώπων.
                                                 ΕΥΦΟΡΗ ΠΕΔΙΑΔΑ

Σχόλια