Πυροβολήστε τις αντάρτισσες στα γεννητικά όργαναΠρωτοφανής εντολή του φασίστα Ντουτέρτε στον στρατό: Πυροβολήστε τις αντάρτισσες στα γεννητικά όργανα
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε , διέταξε την περασμένη εβδομάδα τους στρατιώτες του να πυροβολούν τις αντάρτισσες στα γεννητικά όργανα, συνεχίζοντας έτσι τις βίαιες επιθέσεις κατά του γυναικείου φύλου και ειδικότερα αυτών που με το όπλο στο χέρι αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια τη δική τους και του λαού τους. 


Απευθυνόμενος σε μία ομάδα πρώην κομουνιστών ανταρτών στις 7 Φεβρουαρίου, ο Ντουτέρτε φέρεται να παρακίνησε τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να βάζουν στο στόχαστρο γυναίκες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.

«Δεν θα σας σκοτώσουμε. Θα σας πυροβολήσουμε στα γεννητικά όργανα». «Αν δεν υπάρχει αιδοίο, θα είναι άχρηστες», φέρεται να είπε ο Ντουτέρτε, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλείται η Washington Post.

Η εξωφρενικά ταξική πολιτική της Μανίλα τροφοδοτεί ευρείες πολιτικές, εργατικές και λαϊκές αντιδράσεις αλλά και ένα ισχυρό κομμουνιστικό  και ένα ισλαμιστικό αντάρτικο κίνημα με ιστορία δεκαετιών. Ο Ντουτέρτε προειδοποιεί εξάλλου και για την "κομμουνιστική εξέγερση", μια από τις πιο παλιές στην Ασία, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο ενίσχυσε «τις τρομοκρατικές ενέργειές της» με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Πέρυσι ακύρωσε τις επικείμενες συνομιλίες που ήταν προγραμματισμένες με τον Νέο Λαϊκό Στρατό (NPA), τον ένοπλο βραχίονα του κομμουνιστικού κόμματος των Φιλιππίνων, καταγγέλλοντας τη συνέχιση των ένοπλων επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε ζήτησε και εγκρίθηκε από το Κογκρέσο να παρατείνει ως το τέλος του 2018 τον στρατιωτικό νόμο που έχει κηρυχθεί στο νησί Μιντανάο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ισλαμιστές και κομμουνιστές αντάρτες.

Το προεδρικό γραφείο Τύπου συμπεριέλαβε τα σχόλια του Ντουτέρτε στην επίσημη ανακοίνωσή του για την εν λόγω εκδήλωση, όμως αντικατέστησε τη λέξη «αιδοίο» με μία παύλα.

Η περίοδος προεδρίας Ντουτέρτε βρίθει παραδειγμάτων βίας, πολιτικής, φυλετικής και θρησκευτικής. Από την άνοδό του στην εξουσία ξεκίνησε πόλεμο κατά των καρτέλ ναρκωτικών ενώ ο κύριος στόχος του είναι το αντάρτικο που αμφισβητεί την εξουσία διαφθοράς που εκπροσωπεί. Επί των ημερών του έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άτομα που συνδέονται με διακίνηση ναρκωτικών και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ξεκίνησε μία προκαταρκτική εξέταση επί του θέματος αλλά κυρίως θύματα σε αυτή την εκστρατεία προκάλυψης έχουν υπάρξει και ανηλεώς εξοντωθεί πολιτικοί του αντίπαλοι

Ο Ντουτέρτε έχει συχνά καταφερθεί κατά γυναικών, κάθε φορά που του ζητήθηκαν εξηγήσεις όμως, επεσήμανε πως τα πάντα ελέχθησαν στα πλαίσια αστεϊσμού.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο εκπρόσωπος Τύπου του κατηγόρησε τις γυναίκες πως «αντιδρούν υπερβολικά» στα σχόλια του προέδρου. «Είναι αστεία. Ελάτε τώρα. Γελάστε», απαίτησε το εν λόγω κάθαρμα.

Τα πρωτοσέλιδα διεθνών μέσων ενημέρωσης έχουν ανά καιρούς κατακλυσθεί με δημοσιεύματα για τα «αστεία» του Φιλιππινέζου προέδρου, όπως αυτό σχετικά με τον βιασμό μία απαχθείσας Αυστραλής. Πολλές είναι και οι φορές που ο Ντουτέρτε έχει κρίνει – με εμφανισιακά κριτήρια – γυναίκες πολιτικούς που αντιτίθενται στις θέσεις του, σε μία προσπάθεια να τις φιμώσει.

Πολλές είναι οι φεμινιστικές οργανώσεις που έχουν αντιδράσει στις τελευταίες πρωτοφανείς οδηγίες του προέδρου των Φιλιππινών στους στρατιώτες του. «Τα τελευταία απεχθή σχόλια του Ντουτέρτε ενθαρρύνουν τη βία κατά των γυναικών,  συμβάλλουν στην ατιμωρησία και αποδεικνύουν – ακόμη μία φορά – την μάτσο-φασιστική φύση της τωρινής κυβέρνησης», επεσήμανε  εκπρόσωπος Τύπου μίας φεμινιστικής οργάνωσης.

Επιμέλεια: Νίκος Πυλιώτης

Πηγή: Ευτυχία Μιλέτση cnn Greece,EPA,ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα 9,84

Σχόλια