Εκατοντάδες χιλιάδες σε μαζική διαδήλωση στη Βαρκελώνη


Εκατοντάδες χιλιάδες σε μαζική διαδήλωση στη Βαρκελώνη κατά της κράτησης των υπέρμαχων της ανεξαρτησίας της Καταλονίας

Φωνάζοντας το σύνθημα «ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους», μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Καταλανοί διαδήλωσαν σήμερα στη Βαρκελώνη
προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της κράτησης των εννέα πολιτικών προσώπων, πρωτοστατών στο κίνημα υπέρ της ανεξαρτησίας, που κατηγορούνται για «εξέγερση» αλλά και να ζητήσουν την έναρξη του πολιτικού διαλόγου.
Οι διαδηλωτές με τις καταλανικές σημαίες ανεξαρτησίας πίσω από ένα τεράστιο πανό που έγραφε "για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, για τη δημοκρατία και την ενότητα, τους θέλουμε πίσω στο σπίτι!"
Η διαδήλωση διοργανώθηκε από δύο ομάδες υπέρ της ανεξαρτησίας, την Εθνική Καταλανική Συνέλευση και την Omnium, οι πρόεδροι των οποίων είναι μεταξύ των εννέα ηγετών που βρίσκονται στη φυλακή, αναμένοντας τη δίκη για το ρόλο τους στην αποτυχημένη  προσπάθεια του περασμένου έτους για ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Οι περιφερειακές ηγεσίες των δύο κορυφαίων εργατικών συνδικάτων της Ισπανίας, μαζί με άλλες πολιτικές και κοινωνικές ομάδες, υποστήριξαν τη διαμαρτυρία.
Η δημοτική αστυνομία καταμέτρησε «315.000 συμμετέχοντες» όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου, μετά τη λήξη της κινητοποίησης, όπου δεν προκλήθηκαν επεισόδια.
Πηγή: france24.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια