Η απάντηση της Ρωσίας στις δυτικές χώρες θα είναι στοχευμένη και θα γίνει αισθητή


Η απάντηση της Ρωσίας στις δυτικές χώρες θα είναι στοχευμένη και θα γίνει αισθητή

Τα αντίμετρα που προτίθεται να  υιοθετήσει η Μόσχα, ως απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλαν μια σειρά χώρες κατά της Ρωσίας, θα είναι στοχευμένα και θα προκαλέσουν αίσθηση, δήλωσε η πρόεδρος του Συμβούλιου της Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο.
Παράλληλα επεσήμανε ότι «εκείνοι που τις επιβάλλουν, πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας εγκυμονούν σοβαρές συνέπειες για όσους τις επιβάλλουν».   
 Η Ματβιένκο προσέθεσε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καθεστώς κυρώσεων, αλλά καμία χώρα, από  αυτές που τις υιοθέτησαν, δεν είχαν  κανένα όφελος. 
Σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος που προκύπτει για την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ίδια εναντίον της Ρωσίας από το 2014, λόγω της υπόθεσης της Κριμαίας. Αυτό διαπιστώνει έρευνα που πραγματοποίησε για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και παρουσίασε σήμερα στη Βιέννη, το Αυστριακό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών. Η έρευνα διαπιστώνει πως από τις κυρώσεις, έχουν πληγεί ιδιαίτερα οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων από την ΕΕ προς τη Ρωσία, με τον όγκο τους να έχει μειωθεί μεταξύ 2014 και 2016, κατά 22,5%.

Μόνον εξαιτίας των κυρώσεων, οι εξαγωγές της ΕΕ προς την Ρωσία μειώθηκαν μεταξύ 2014 και 2016 κατά 10,7%, που αντιστοιχεί σε 30 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ειδικότερα για την Ελλάδα, οι εξαγωγές της προς τη Ρωσία στο ίδιο χρονικό διάστημα, μειώθηκαν κατά 23,1%, με συνολική οικονομική ζημία 250 εκ. ευρώ.

Έκτοτε, λόγο των κυρώσεων, οι ζημίες για την χώρα μας πολλαπλασιάστηκαν.  Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να προβάλει καμιά έμπρακτη αντίρρηση και το πληρώνουν οι Έλληνες αγρότες και όχι μόνο.

Αναφερόμενη στο σχετικό νομοσχέδιο που θα αφορά την ρωσική απάντηση στις δυτικές κυρώσεις, η Βαλεντίνα Ματβιένκο είπε ότι άνευ αμφιβολίας θα ψηφισθεί, αλλά απαιτεί προσεκτική προετοιμασία και όχι βιασύνη, καθώς «κύρια αρχή είναι να μην βλάψουμε την Ρωσία με τα ίδια μας τα χέρια, να μην βλάψουμε την οικονομία, τους διάφορους κλάδους, τις εταιρείες και τις επιχειρήσεις και κυρίως να μην βλάψουμε τους Ρώσους πολίτες». 
Για την χώρα μας και τον ελληνικό λαό είναι προφανές ότι είναι βλαπτικά τα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια της ΕΕ  και η ανάγκη άμεσης απαγκίστρωσης από αυτά πιο επιτακτικά αναγκαία από ποτέ!

Επιμέλεια: Νίκος Πυλιώτης

Πηγή: The Toc.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια