Βιομηχανία διώξεων ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών


Βιομηχανία διώξεων ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών

Νέα δίωξη, η τρίτη από το Γενάρη του 2017, σε μέλος του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη συμμετοχή του στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Για τρίτη φορά μηνυόμενος ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος, πρόεδρος του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο οποίος καλείται σε προκαταρκτική εξέταση για «παρακώλυση διενέργειας πλειστηριασμού από κοινού στις 28/9/2016 σε αίθουσα του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης».
Η νέα δικογραφία που σχηματίσθηκε αυτεπάγγελτα αλλά παρέμενε μυστική (μαζί με πόσες άλλες άραγε;) για 1,5 χρόνο, αφορά την κινητοποίηση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στις 28 Σεπτέμβρη 2016, μετά την έκκληση του Μιχάλη Π., πατέρα πολυμελούς οικογένειας (με τον ίδιο κι ένα παιδί ΑΜΕΑ), με την οποία ζητούσε από όλους εμάς να μην επιτρέψουμε να αρπάξει η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ το σπίτι της οικογένειάς του. Η μέρα εκείνη χαρακτηρίστηκε από τη μαζικότατη συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο, καθώς 400-500 εργαζόμενοι και άνεργοι, φοιτητές και συνταξιούχοι προκάλεσαν “σεισμό” με τα συνθήματά τους στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και δεν επέτρεψαν τελικά την αρπαγή του σπιτιού. Η συγκεκριμένη υπόθεση προκάλεσε συγκίνηση στο πανελλήνιο και κυρίως αγανάκτηση για την ανάλγητη πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών.
Ταυτόχρονα όμως αποτέλεσε και το πρώτο μεγάλο βήμα για την ενδυνάμωση και εξάπλωση σε όλη τη χώρα του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Ενός κινήματος που κατάφερε να σπάσει το κλίμα της ηττοπάθειας και με μαζικά χαρακτηριστικά, δυναμικό κι ανυποχώρητο αγώνα, αποκάλυψε την πολιτική τους και κατέκτησε μικρές νίκες, μη επιτρέποντας την αρπαγή δεκάδων λαϊκών σπιτιών, μαγαζιών ή χωραφιών. Ενός κινήματος που με την όλο και μεγαλύτερη σύνδεσή του με το ευρύτερο εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο όχι μόνο όχι μόνο για την πολιτική της λαϊκής περιουσίας αλλά και συνολικά της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που έχουν επιβάλλει στη ζωή μας.
Ειδικά σήμερα που η εθελόδουλη στις επιταγές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βάζει σε εφαρμογή τη μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς λαϊκού πλούτου στο κεφάλαιο, με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την επέκτασή τους και για τα χρέη άνω των 500 ευρώ προς το Δημόσιο και τελικό στόχο την πραγματοποίηση 130.000 πλειστηριασμών μέχρι το 2021, η αστυνομική βία και καταστολή και οι διώξεις αγωνιστών του κινήματος φαίνεται να επιλέγονται ως βασικό όπλο για την επιβολή της πολιτικής τους. Από την ψήφιση του ιδιώνυμου μέχρι την στοχοποίηση αγωνιστών του κινήματος και από την ανοιχτή βία και καταστολή, το ξύλο και τα χημικά από τα ΜΑΤ μέχρι τις συλλήψεις και τις δίκες των διαδηλωτών, κυβέρνηση, Ε.Ε. και τραπεζίτες φαίνεται να επιλέγουν το τελευταίο τους όπλο (μετά την κυβερνητική προπαγάνδα και την κατασυκοφάντηση του κινήματος) για την κάμψη της λαϊκής αντίστασης.
Ο διωκόμενος συναγωνιστής μας δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από όλους εμάς που πάνω από δυο χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε στα ειρηνοδικεία και τα συμβολαιογραφικά γραφεία, στις γειτονιές και στους δρόμους της πόλης, στη Θεσσαλονίκη και σ’ όλη τη χώρα για να σταματήσουμε το κοινωνικό έγκλημα των πλειστηριασμών και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Γι αυτό και
την Τετάρτη 9 του Μάη, στη 1μ.μ., που θα παρουσιαστεί για την “παροχή εξηγήσεων” θα είμαστε όλοι στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης,
θα δηλώσουμε όλοι μαζί “ένοχοι” για το “έγκλημα” της προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες, το κράτος και όλα τα αρπακτικά!
Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε προκαταρκτικής εξέτασης και κάθε δίωξης και την απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος του Ηλία Σμήλιου
Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων και την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες και κράτος.
Λέμε ΟΧΙ στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος.

Σχόλια