Δράκοι και τέρατα: Ρωσική εκστρατεία υπονόμευσης των δυτικών δημοκρατιών


Δράκοι και τέρατα:
Ρωσική εκστρατεία υπονόμευσης των δυτικών δημοκρατιών μέσω της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας καταγγέλλει ο αρχηγός του MI5

Τα έχουν παίξει τελείως οι Βρετανοί ή ως έμπειροι ψευδολόγοι χρησιμοποιούν το γνωστό αξίωμα του δόκτορος Goebbels για να μετατρέψουν απίστευτες τερατωδίες και παραμύθια σε γεγονότα;
Θαυμάστε την "είδηση":
 Η Ρωσία ευθύνεται για «κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου», καταγγέλλει ο αρχηγός των βρετανικών υπηρεσιών αντικατασκοπείας MI5 σε ομιλία που θα απευθύνει σήμερα στο Βερολίνο, κατηγορώντας την Μόσχα ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τις δυτικές δημοκρατίες διασπείροντας παραπληροφόρηση και ψεύδη.
Στην πρώτη δημόσια ομιλία εν ενεργεία αρχηγού του MI5 στο εξωτερικό, ο Αντριου Πάρκερ θα χαιρετίσει την ευρωπαϊκή απάντηση στην απόπειρα δηλητηρίασης του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στις 4 Μαρτίου στο Σάλσμπερι, για την οποία το Λονδίνο κατηγορεί την Μόσχα παρά τις ρωσικές διαψεύσεις.
Μετά τις πρώτες κυρώσεις που εφαρμόσθηκαν από την βρετανική κυβέρνηση κατά της Μόσχας, 18 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποφάσισαν την απέλαση ρώσων διπλωματών.
Ο Αντριου Πάρκερ θα καταγγείλει «τις κατάφωρες παραβιάσεις των διεθνών κανόνων» εκ μέρους της Ρωσίας, που ο ίδιος θεωρεί ότι κινδυνεύει να μετατραπεί σε «παρία». Ο Αντριου Πάρκερ θα καταγγείλει μία σειρά πρόσφατων επιθετικών και κακόβουλων ενεργειών που κατευθύνθηκαν από το Κρεμλίνο. «Αντί να εξελιχθεί σε μία αξιοσέβαστη μεγάλη χώρα, κινδυνεύει να μετατραπεί σε έναν περισσότερο απομονωμένο παρία».
«Το συστηματικό πλέον δόγμα του ρωσικού κράτους, ο συνδυασμός της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης, της παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε συνδυασμό με νέους και παλαιούς τρόπους κατασκοπείας και υψηλά επίπεδα κυβερνοεπιθέσεων, στρατιωτικής και εγκληματικής βίας, συνθέτουν αυτό που σήμερα εννοούμε με τον όρο υβριδικοί κίνδυνοι».
Όταν ακούγονται τόσο τερατώδη ψεύδη στο βάθος του ορίζοντα αναμένεται να προβάλλει το μεγαλύτερο κτήνος: ο πόλεμος. Κάποιοι φροντίζουν να ξυπνήσει… Οι ΗΠΑ και το τσιράκι τους, ο αγγλικός ιμπεριαλισμός, παίζουν για άλλη μια φορά με το μέλλον της ανθρωπότητας.
Επιμέλεια: Νίκος Πυλιώτης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια