Οι ΗΠΑ παραβιάζουν δύο κανόνες του πολέμου: Να μην επιτεθούν στη Ρωσία


Οι ΗΠΑ παραβιάζουν δύο κανόνες του πολέμου: Να μην επιτεθούν στη Ρωσία

Paul Roberts : για το ότι μόνο η Ευρώπη μπορεί να σώσει τον πλανήτη από την καταστροφή
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν γνωρίζουν τις δυνατότητές τους για να σώσουν τον κόσμο από την επιθετικότητα της Ουάσιγκτον,
διότι από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης χρησιμοποιούνται ως υποτελείς κράτη της Ουάσιγκτον, και χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης δεχτήκανε την υποτέλεια της Ουάσιγκτον μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Η υποταγή πληρώνεται καλά - εκτός εάν δεν ληφθούν πλήρως υπόψη όλα τα έξοδα.
Έχοντας ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τα κράτη της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης επέτρεψαν στην Ουάσιγκτον να μεταφέρει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στα σύνορα της Ρωσίας. Αυτή η στρατιωτική παρουσία στα ρωσικά σύνορα έδωσε στην Ουάσιγκτον την παράλογη πεποίθηση ότι και η Ρωσία θα μπορούσε να αναγκαστεί να υπάρξει ως υποτελές κράτος. Αγνοώντας ποια ήταν η έκβαση των δύο πιο ισχυρών στρατών που συγκρότησε ποτέ η ανθρωπότητα - του Ναπολέων και της Βέρμαχτ – η Ουάσιγκτον έτσι και δεν έμαθε, ότι οι δύο βασικοί κανόνες της στρατιωτικής τέχνης συμπεριλαμβάνονται στο εξής: 1). "Μην επιτεθείτε στη Ρωσία" και 2). "Μην επιτεθείτε στη Ρωσία."
Λόγω του γεγονότος, ότι η Ευρώπη βρίσκεται στην υπηρεσία της Ουάσιγκτον, είναι απίθανο η Ουάσιγκτον να μάθει αυτό το μάθημα έως ότου δεν επιτεθεί στη Ρωσία.
Η Ουάσινγκτον, στην αλαζονική ηλιθιότητα της, έχει ήδη αρχίσει τη σταδιακή επίθεσή της με τη διοργάνωση πραξικοπήματος στην Ουκρανία και την πρόκληση επιθέσεων στις θέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων. Όπως έγραφα πριν, η Ουάσιγκτον κλιμακώνει την κρίση στη Συρία.
Τι μπορεί να το σταματήσει αυτό - πριν από την εκδήλωση του πολέμου; Η απόφαση των χωρών της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης να σταματήσουν να είναι συνεργάτες στην επιθετικότητα της Ουάσινγκτον.
Για την Ευρώπη από τη διαμονή στο ΝΑΤΟ δεν υπάρχουν καθόλου πλεονεκτήματα. Τους Ευρωπαίους δεν τους τρομάζει η επιθετικότητα από τη Ρωσία, αλλά απειλούνται από την επιθετικότητα της Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας. Αν οι νεοσυντηρητικοί Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί σύμμαχοί τους καταφέρουν να προκαλέσουν έναν πόλεμο, ολόκληρη η Ευρώπη θα καταστραφεί. Για πάντα.
Τι είναι λάθος με τους Ευρωπαίους πολιτικούς εάν αυτοί διακινδυνεύουν την μοίρα των λαών που αυτοί κυβερνούν;
Η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι ακόμα ένα όμορφο μέρος - από την άποψη της αρχιτεκτονικής, της τέχνης και του πνευματικού δυναμικού - που έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους εδώ και αιώνες. Και αυτό το μουσείο δεν αξίζει να το καταστρέφουμε. Όντας απελευθερωμένη από την υποταγή στην Ουάσιγκτον, η Ευρώπη θα μπορούσε ακόμη και να επιστρέψει στην πνευματική δημιουργική ζωή.
Η Ευρώπη έχει ήδη υποφέρει οικονομικά από τους εξαναγκασμούς της Ουάσιγκτον με τις παράνομες επιβολές κυρώσεων κατά της Ρωσίας και από τα εκατομμύρια των προσφύγων – μη Ευρωπαίων που έχουν κατακλύσει τις ευρωπαϊκές χώρες και οι οποίοι φεύγουν από τους πολέμους της Ουάσιγκτον εναντίον των μουσουλμανικών λαών - τους πολέμους που οι Αμερικανοί αναγκάζονται να διεξάγουν για τα συμφέροντα του Ισραήλ.
Αλλά τι λαμβάνουν οι Ευρωπαίοι για τις υπερβολικές τιμωρίες, οι οποίες τους επιβλήθηκαν - ως τους υποτελείς της - από την Ουάσινγκτον; Αυτοί δεν παίρνουν τίποτα, εκτός από την απειλή του Αρμαγεδδών! Μια μικρή χούφτα ευρωπαϊκών "ηγετών" λαμβάνει τεράστιες επιδοτήσεις από την Ουάσιγκτον για την εκπλήρωση των παράνομων σχεδίων της Ουάσινγκτον. Απλώς κοιτάξτε την τεράστια περιουσία του Τόνι Μπλερ, κάτι που δεν είναι καθόλου φυσιολογικό για να θεωρηθεί χρηματική ανταμοιβή για έναν Βρετανό Πρωθυπουργό!
Οι Ευρωπαίοι, συμπεριλαμβανομένων αυτών των ηγετών, θα λάβουν πολύ περισσότερα από τη συμμετοχή τους στη Ρωσία και την Κίνα μέσω του έργου «Δρόμος του μεταξιού». Ανεβαίνει η Ανατολή και όχι η Δύση. Ο "Δρόμος του Μεταξιού" θα μπορούσε να συνδέσει την Ευρώπη με την αναδυόμενη Ανατολή. Η Ρωσία έχει χερσαία εδάφη, τα οποία είναι γεμάτα από πόρους. Αυτή είναι η Σιβηρία. Είναι μεγαλύτερη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στους υπολογισμούς που βασίζονται στην ισοτιμία της αγοραστικής δύναμης, η Κίνα είναι ήδη η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Σε στρατιωτικό επίπεδο, η ρώσο-κινεζική συμμαχία ξεπερνά την Ουάσινγκτον.
Εάν η Ευρώπη είχε μυαλό και υγιείς ηγέτες, τότε θα έλεγε αντίο στην Ουάσινγκτον.
Σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους και τους Ρώσους, οι Αμερικανοί έχουν μια ασαφή αντίληψη για τις ανθρώπινες απώλειες ως αποτέλεσμα των πολέμων. Μόνο μια μάχη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου – η Μάχη του Βερντέν – προκάλεσε περισσότερες απώλειες από ότι οι ΗΠΑ είχαν υποστεί κατά τη διάρκεια της ύπαρξής τους, αρχίζοντας από τον επαναστατικό πόλεμο για την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία.
Η μάχη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Βερντέν, που έλαβε χώρα πριν από την είσοδο στον πόλεμο των ΗΠΑ, ήταν η μακρύτερη και η πιο αιματηρή στην ιστορία της ανθρωπότητας *. Οι εκτιμήσεις που έγιναν το έτος του 2000 έδωσαν συνολικά 714.231 νεκρούς – 377.231 Γάλλους και 337.000 Γερμανούς. Κατά μέσο όρο, 70.000 άνθρωποι σκοτώνονταν κάθε μήνα. Άλλες εκτιμήσεις οδηγούν σε απώλειες σε αυτή τη μάχη με 976.000 νεκρούς. Συνολικά υπέφεραν από τη μάχη στο Βερντέν 1.250.000 άτομα.
Σε αντίθεση με αυτό, οι απώλειες των ΗΠΑ - μετά την είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο - αντιστοιχούσαν σε 53.402 νεκρούς και 200.000 τραυματίες.
Αλλά - ο αριθμός των Αμερικανών που σκοτώθηκαν στις μάχες, για την περίοδο, από τον Επαναστατικό Πόλεμο ** έως τον «παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» τον Αύγουστο του 2017 ήταν :
Στην αμερικανική Επανάσταση ** - 4.435 άτομα.
Στον πόλεμο του 1812 *** - 2.260 άτομα.
Στους πολέμους κατά των ιθαγενών Ινδιάνων από το 1817 μέχρι το 1898 – 1.000 άτομα.
Στον πόλεμο με το Μεξικό – 1.733 άτομα.
Στον επιθετικό πόλεμο του Βορρά εναντίων του Νότου :
Από την πλευρά του Βορρά – 104.414 άτομα.
Από την πλευρά του Νότου – 74.524 άτομα.
Στον ισπανικό-αμερικανικός πόλεμος – 385 άτομα.
Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο – 291.557 άτομα.
Στον πόλεμο της Κορέα – 33.739 άτομα.
Στον πόλεμο του Βιετνάμ – 47.434 άτομα.
Στον πόλεμο του Περσικού Κόλπου – 148 άτομα.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των σκοτωμένων στα πεδία των μαχών ήταν 561.629 άτομα.
Αν προσθέσουμε τις απώλειες στις μάχες στον "Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας" έως και τον Αύγουστο του 2017 - 6.930, - τότε θα έχουμε 568.559 Αμερικανούς που σκοτώθηκαν σε όλους τους πολέμους.
Αυτός ο αριθμός είναι συγκρίσιμος με την απώλεια των 714.231 ανθρώπων (στο Βερντέν - ΣΝτ), μεταξύ των οποίων δεν είμαι σε θέση να ξεχωρίσω τους σκοτωμένους και τους τραυματισμένους επιζώντες. Και αυτό είναι σε μία μάχη κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου οι Αμερικανοί στρατιώτες ούτε καν συμμετείχαν!
Με άλλα λόγια, αν δεν πάρουμε υπόψη τα Συνομοσπονδιακά Κράτη και τους Ιθαγενείς Ινδιάνους που υπέστησαν απίστευτες απώλειες ως αποτέλεσμα των εγκλημάτων πολέμου της Ένωσης, οι ΗΠΑ δεν έχουν εμπειρία πολέμου. Έτσι, η Ουάσινγκτον εισέρχεται στους πολέμους με ελαφρότητα. Την επόμενη φορά, όμως, θα είναι ο Αρμαγεδδών και η Ουάσιγκτον θα σταματήσει να υπάρχει. Όπως και όλοι μας.
Οι απώλειες των ΗΠΑ κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν μικρές, επειδή μέχρι λίγο πριν το τελευταίο έτος του πολέμου οι ΗΠΑ δεν είχαν πάρει μέρος. Ακριβώς το ίδιο συνέβηκε και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ιαπωνία νικήθηκε εξαιτίας της απώλειας του στόλου της και της αεροπορικής της δύναμης, καθώς επίσης και ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών από τους βομβαρδισμούς του Τόκιο και άλλων πόλεων. Γι’ αυτό δεν υπήρχαν στρατιωτικές απώλειες για τις ΗΠΑ. Δεν χρειαζόταν επιθέσεις με ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι · πραγματοποιήθηκαν όταν η Ιαπωνία ήδη προσφέρθηκε να παραδοθεί. Ως αποτέλεσμα αυτών των ατομικών βομβαρδισμών, περίπου 200.000 Ιάπωνες πολίτες σκοτώθηκαν και ούτε ένας Αμερικανός - εκτός από εκείνους που βρίσκονταν σε αιχμαλωσία σε αυτές τις πόλεις. Στην Ευρώπη - όπως και στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο - οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπήκαν στον πόλεμο μέχρι πριν το τελευταίο έτος, όταν η Wehrmacht είχε ήδη ηττηθεί και ο Κόκκινος Στρατός της Σοβιετικής Ένωσης είχε νικήσει. Η εισβολή στη Νορμανδία συνάντησε περιορισμένη αντίσταση, αφού όλες οι γερμανικές δυνάμεις βρίσκονταν στο ρωσικό μέτωπο.
Αν συμβεί ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, οι ΗΠΑ και ολόκληρος ο δυτικός κόσμος θα καταστραφεί αμέσως, καθώς μεταξύ της Δύσης και των εξαιρετικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας δεν υπάρχει τίποτα, εκτός από τη δυνατότητα ολικής και γενικευμένης καταστροφής. Εάν, όπως αυτό και αναμένεται, η Κίνα θα ενεργήσει ως σύμμαχος της Ρωσίας, τότε ολόκληρος ο δυτικός κόσμος θα καταστραφεί για πάντα.
Γιατί η Ευρώπη πραγματοποιεί αυτό το σενάριο; Μήπως στην Ευρώπη δεν παρέμεινε καθόλου ανθρωπιά; Δεν έμεινε καθόλου νοημοσύνη; Μήπως δεν είναι η Ευρώπη τίποτα άλλο παρά ένα μάτσο κτηνών που θανατώνονται ως αποτέλεσμα των μηχανορραφιών των αμερικανικών νεοσυντηρητικών που έχουν τρελαθεί; Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχουν πολιτικοί ηγέτες στην Ευρώπη που να μην έχουν τουλάχιστον μια ουγγιά κοινής λογικής; Δεν έμεινε άραγε ούτε μια ουγγιά ειλικρίνειας;
Αν συμβαίνει αυτό, τότε είμαστε καταδικασμένοι, αφού στην Ουάσιγκτον δεν υπάρχει ούτε ανθρωπιά ούτε νοημοσύνη.
Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο. Ειδικά, οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Αυτοί είναι άνθρωποι τους οποίους οι Ρώσοι απελευθέρωσαν από τους Ναζί και οι οποίοι στον 21ο αιώνα υπέφεραν πολύ περισσότερο από την επιθυμία της Ουάσινγκτον για κυριαρχία παρά από τη Μόσχα.
Αν η Ευρώπη ξεφύγει από τον έλεγχο της Ουάσινγκτον, τότε υπάρχει ελπίδα επιβίωσης. Αν όχι - τότε είμαστε νεκροί.
* Κατά τη διάρκεια της μάχης του Στάλινγκραντ (1942 - 1943), σκοτώθηκαν περίπου ενάμισο εκατομμύριο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και από την ΕΣΣΔ - 643.842 άτομα.
** Η Αμερικανική Επανάσταση - πολιτικά γεγονότα στις πρώην βρετανικές αποικίες της Βόρειας Αμερικής από το 1775 (σύμφωνα με ορισμένες πηγές από το 1765 [1]) ως το 1783, τα οποία έληξαν με τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών. Προκλήθηκαν από την απροθυμία των αποικιών να υποταχθούν στα συμφέροντα της μητρόπολης και τη δυσαρέσκεια με τα μέτρα που περιόριζαν την εσωτερική τους ανάπτυξη. Ο όρος "Αμερικανική Επανάσταση" περιλαμβάνει τον "Πόλεμο για την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ" - ο πόλεμος αποτελεί μέρος και το τελικό στάδιο της επανάστασης. Η αμερικανική επανάσταση οδήγησε στην εμφάνιση μιας νέας μορφής κράτους - μιας συνταγματικής δημοκρατίας με εκλεγμένο πρόεδρο με ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες.
*** Ο αγγλοαμερικανικός πόλεμος του 1812-1815 (Αγγλικός πόλεμος του 1812, «πόλεμος του 1812») - ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας κατά τη διάρκεια των ναπολεόντειων πολέμων. Έλαβε από τους Αμερικανούς το όνομα του "Δεύτερου Πολέμου Ανεξαρτησίας", επειδή επιβεβαίωσε το καθεστώς των ΗΠΑ ως κυρίαρχη δύναμη.
**** Οι Αμερικανοί θεωρούν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ένωση κρατών.
Συντάκτης: Ο Paul Craig Roberts, PhD στην Οικονομία, πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Αμερικής για την οικονομική πολιτική στη διοίκηση του Ronald Reagan. Εργάστηκε ως συντάκτης και αρθρογράφος για το The Wall Street Journal, το περιοδικό Businessweek και το Scripps Howard News Service. Κάποτε ήταν συγγραφέας μόνιμης στήλης στην εφημερίδα The Washington Times. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων αφιερωμένων στα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας.
Δημοσιεύθηκε με την άδεια του συντάκτη.
Μετάφραση του Σεργκέι Ντουκχάνοφ
Μετάφραση στα ελληνικά: Κωνσταντίνος Κατσιάβαλος
Πηγή : Свободная Пресса - Ελεύθερος τύπος

Σχόλια