Έχει ο καιρός γυρίσματα. Ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ εξέδωσε η Κίνα.


Έχει ο καιρός γυρίσματα. Ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ εξέδωσε η Κίνα.

Ποιος δε θυμάται τις ταξιδιωτικές οδηγίες που εξέδιδαν οι ΗΠΑ -και για τη χώρα μας- για λόγους πολιτικής ή οικονομικής πίεσης.
Σε εμάς γίνονταν πολλάκις σημαία της ΝΔ για την "ανασφάλεια" που επέτρεπαν τότε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που κρυφά υπέθαλπαν την τρομοκρατία, όπως υποθάλπει τώρα η κυβέρνηση τους αναρχικούς "μπαχαλάκηδες". Βέβαια από την ηγεσία της ΝΔ δεν μπορείς να περιμένεις και καμιά πρωτοτυπία, από δεξιά πιέζει πάντα, αλλά να γυρίσουν οι καιροί, και να έρθουν τα πράγματα αλλιώς, ποιος το περίμενε; Τέρμα πια τα πιο σύντομα ανέκδοτα. Τώρα σοβάρεψαν  και αυτά.
Η πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσινγκτον εξέδωσε οδηγίες για τους Κινέζους υπηκόους που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, στην τελευταία προειδοποίηση αυτού του είδους καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών στο θέμα του εμπορίου.
Η πρεσβεία προειδοποίησε τους Κινέζους τουρίστες να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα όπως υψηλοί λογαριασμοί για ιατρικές υπηρεσίες, την απειλή ενόπλων επιθέσεων σε δημόσιους χώρους και τις ληστείες, τις έρευνες και κατασχέσεις από τελωνειακούς υπαλλήλους, τις τηλεπικοινωνιακές απάτες και τις φυσικές καταστροφές.
«Η δημόσια ασφάλεια στις ΗΠΑ δεν είναι καλή. Είναι συχνές οι περιπτώσεις πυροβολισμών, ληστειών και κλοπών», ανέφερε η πρεσβεία σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.
«Οι ταξιδιώτες στις ΗΠΑ θα πρέπει να είναι επαγρύπνηση σε ό,τι αφορά τον περιβάλλοντα χώρο και ύποπτα άτομα και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν μόνοι τους το βράδυ».
Εκτός από την πρόσθετη προειδοποίηση για τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών, η ανακοίνωση μοιάζει με αυτή που ανάρτησε η πρεσβεία τον Ιανουάριο.
Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εξωτερικών, ερωτηθείς σήμερα για το εάν ο χρόνος της ανακοίνωσης έχει πολιτικό κίνητρο, δήλωσε ότι το καλοκαίρι είναι η υψηλή περίοδος για τους Κινέζους που επισκέπτονται στις ΗΠΑ και ότι οι κινεζικές πρεσβείες έχουν υποχρέωση να προειδοποιούν τους πολίτες για πιθανούς κινδύνους στο εξωτερικό.
Έχει λοιπόν ο καιρός γυρίσματα…
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Καπακτσής
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια