Διαγκωνισμός απάτης στη ΔΕΘ από τον κ. Μητσοτάκη


Διαγκωνισμός απάτης στη ΔΕΘ από τον κ. Μητσοτάκη

O Μαυρογυαλούρος όχι μόνο ωχριά μπροστά του στις υποσχέσεις αλλά και αδικείται γιατί εκείνος τουλάχιστον αποδείχθηκε τίμιος και με τιμή.

Ο κ. Μητσοτάκης χωρίς κανέναν ενδοιασμό εξήγγειλε από τη ΔΕΘ 700.000 νέες θέσεις εργασίας σε βάθος πενταετίας! Ποτέ, σε καμιά οικονομική συγκυρία, όσο ευνοϊκή και να ήταν, δεν έγινε κάτι τέτοιο στη χώρα μας. Ευτυχώς που θα το κατορθώσει για πρώτη φορά ο Κυριάκος. Εκτός και αν εννοεί, και αυτό είναι το πιθανότερο, 700.000 θέσεις εργασίας εκτός χώρας. Αυτό το ρεκόρ το πλησιάσαμε στο παρελθόν…
Για να μην αδικούμε τον πρόεδρο της ΝΔ έχει σχέδιο. Κοστολογημένο μπορεί να μην είναι, και μάλιστα πλήρως όπως έταζε, είναι όμως σίγουρο ποιοι θα πληρώσουν το κόστος.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για έξι στόχους που «μπορούν να γίνουν σημείο συνάντησης και συμπόρευσης μιας πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας».
Όπως τους απαρίθμησε:
«Στόχος πρώτος: Μία κοινωνία που δίνει ευκαιρίες προόδου και ευημερίας σε όλους. Που κάνει πράξη το χρέος αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους.
Στόχος δεύτερος: Μία οικονομία παραγωγική, ψηφιακή, καινοτόμο που θα προσελκύει επενδύσεις σε υγιείς βάσεις αυτήν τη φορά.
Στόχος τρίτος: Ένα πολιτικό σύστημα λειτουργικό και ένα κράτος αποτελεσματικό.
Στόχος τέταρτοςΠαιδεία, που προετοιμάζει το μέλλον, παρακολουθώντας την οικονομία.
Στόχος πέμπτος: Μία χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την  ασφάλεια  ως  προϋποθέσεις της Δημοκρατίας
Στόχος έκτοςΜία χώρα που δεν θα ανήκει, απλώς, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Αλλά  θα μετέχει στη διαμόρφωσή τους, συνδυάζοντας εθνικές προτεραιότητες, κοινοτικές ευθύνες και συμμαχικές αναγκαιότητες».
Ακούγοντας τον μένει άφωνος κάποιος από τη θρασύτητα του ιδίου και της παράταξης του. Δεν συμμετείχαν στη κυβέρνηση αυτοί για πολλά χρόνια; Γιατί η πολιτική τους όχι μόνο δεν προώθησε κανέναν από τους παραπάνω στόχους αλλά και δημιούργησε συνθήκες πισωγυρίσματος από ορισμένες κατακτήσεις που οι αγώνες των εργαζομένων επέβαλαν; Γιατί θα το κάνουν τώρα;
Στη συνέχεια κατέκρινε το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι «λάθος και καταστροφικό το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα με την υπογραφή των δανειστών», αλλά και πως «Θα κόψουμε την θηλιά που στραγγαλίζει την Ελλάδα». Το είπε ποτέ αυτό στους δανειστές όταν ήταν στην κυβέρνηση Σαμαρά και ξημεροβραδιαζόταν στον αγώνα πως θα "αξιολογήσει", θα μειώσει τους μισθούς και θα διώξει δημοσίους υπαλλήλους; Θα κόψει τη θηλιά… Ποια θηλιά; Της εξάρτησης; Του χρέους με τη διαγραφή του; Θα εξοβελίσει την εποπτεία των δανειστών; Αν εννοεί κάτι τέτοιο να τον ψηφίσει ο λαός με δύο χέρια!
Αναφερόμενος στην οικονομία και ειδικά στην φορολογία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «θα μειώσουμε παντού την φορολογία και τις εισφορές» ενώ υποσχέθηκε και «δραστική μείωση του ΦΠΑ εστίασης, άμεσα, στο 13% από 24% και στη συνέχεια στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων». Συνεχίζοντας είπε ακόμη πως «ο φορολογικός συντελεστής που επιβαρύνει τα επιχειρηματικά κέρδη θα μειωθεί στο 24%, από 40% σήμερα» και ότι «μέχρι το 2021 καταργούμε σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος».
Τέλος «Υλοποιούμε στα επόμενα δύο χρόνια τη δέσμευση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%» ενώ «αναστέλλουμε τον Φ.Π.Α. στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και παρέχουμε έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης για αναβάθμιση υφιστάμενων κατοικιών».
«Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή. Και σίγουρα δεν θα γίνει Βενεζουέλα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως «Ο νόμος Κατρούγκαλου θα καταργηθεί».
Δώρα, πολλά δώρα στο κεφάλαιο. Και επειδή το δημοσιονομικό έλλειμμα που θα δημιουργηθεί θα είναι τεράστιο θα κληθούν πάλι να το καλύψουν οι εργαζόμενοι από τη τσέπη τους, μέσα από την ελαχιστοποίηση των κοινωνικών λειτουργιών του κράτους, τις απολύσεις όλων όσων προσφέρουν σήμερα ως συμβασιούχοι και φυσικά μέσα από τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων με την επαναφορά του μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.
Επειδή δε έτσι τίποτα δεν πρόκειται να δουλέψει στοιχειωδώς θα παραχωρούνται εκτεταμένες αρμοδιότητες και λειτουργίες του κράτους στους ιδιώτες, από την υγεία και την παιδεία μέχρι και την ασφάλιση όπου όραμα τους είναι η αυτασφάλιση σε ιδιωτικές εταιρείες. Έφθασε στο σημείο να διακηρύξει ότι θα γεμίσει την βόρειο Ελλάδα με ιδιωτικά πανεπιστήμια για να έρθουν χιλιάδες ξένων φοιτητών και να ρέει το χρήμα. Κάθε ΙΕΚ Ξυνή και ένα ΑΕΙ. Το πρόγραμμα-πρόταση της Εθνικής Τράπεζας στο πιο εκχυδαϊσμένο του…

Η θρασύτητα του ήταν τέτοια ώστε εξήγγειλε ένα μοντέλο ανάπτυξης όπως εκείνο των ολυμπιακών αγώνων του 2004 όπου με συνοπτικές διαδικασίες "γίνονταν" έργα, ερείπια κατοπινών χρόνων, ολυμπιακών διαστάσεων σπατάλης και ρεμούλας, που ποτέ δεν τόλμησαν να κάνουν απολογισμό και τα δεκάδες δις που κόστισαν σαν το χάρο με το δρεπάνι θέρισαν μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα των εργαζομένων με το πρόσχημα του μεγάλου δημόσιου χρέους…
Πούλησε και πατριωτισμό και ανένδοτη στάση στο "μακεδονικό". Ανέξοδα φυσικά γιατί άλλοι έχουν χρεωθεί προς τους επικυρίαρχους να προχωρήσουν στη συμφωνία. Αν τα φέρει η συγκυρία να πρέπει να ψηφίσουν ως ΝΔ για να εφαρμοσθεί τότε θα δούμε μαγκιές ο κ. Μητσοτάκης. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι δεν τόλμησε να δηλώσει ότι θα καταργήσει τη συμφωνία. Πάραυτα θα έπαυε να είναι αρχηγός…
Πρέπει να το παραδεχθούμε. Δεν έλειπε ούτε το θράσος, ούτε το τουπέ, ούτε η χαρά του μελλοντικού θριάμβου από τον κ. Μητσοτάκη και την ομιλία του. Από κάτω δε στο ακροατήριο τρεις πρώην αρχηγοί της ΝΔ με τη παρουσία τους ήθελαν να δώσουν και άλλο αέρα στα πανιά του. Μόνο που ο ούριος άνεμος για τα σχέδια του εκπορεύεται από την αντιλαϊκή πολιτική του Μαξίμου. Με αυτό διαγκωνίζεται στην απάτη. Δεν είναι τυχαίο ότι στον μύθο δεν υπάρχει η Σκύλα μόνη της αλλά συνυπάρχει με τη Χάρυβδη. Για τον λαό και την επιβίωση του δεν χρειάζεται μόνο σαν τον Οδυσσέα να σκέφτεται αλλά και να τραβήξει γερά το κουπί μακριά τους.
Αλέξανδρος Καπακτσής


Σχόλια