Τεράστια κέρδη από τις πωλήσεις των έξυπνων κινητών τηλεφώνων στην παγκόσμια αγορά. Λίγες εταιρείες την ελέγχουν απόλυτα.


Τεράστια κέρδη από τις πωλήσεις των έξυπνων κινητών τηλεφώνων στην παγκόσμια αγορά. Λίγες εταιρείες την ελέγχουν απόλυτα.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία έρευνας της αγοράς Counterpoint δημοσίευσε μια έκθεση σχετική με την κατανομή των κερδών και τις πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων διαφόρων εταιρειών.
Σύμφωνα με την έκθεση, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018 τα κέρδη των διεθνών αυτών εταιρειών των έξυπνων κινητών τηλεφώνων αυξήθηκαν κατά 4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους · τα συνολικά κέρδη των κινεζικών εμπορικών σημάτων για πρώτη φορά υπερέβησαν τα 2 δις. $ ΗΠΑ, που αποτέλεσε το 1/5 του συνολικού κέρδους στην αγορά των έξυπνων κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.
Μετά την ενεργό ανάπτυξη των κινεζικών μάρκων, το κόστος των προϊόντων τους αυξάνεται σταδιακά. Σύμφωνα με το κέρδος, οι κινεζικές εταιρείες τοποθετούνται ως εξής: Huawei, OPPO, VIVO και Xiaomi. Το δεύτερο τρίμηνο του 2018, την ταχύτερη αύξηση των κερδών σημείωσαν : η Xiaomi (747%), η Huawei (107%), η VIVO (24%) και η OPPO (23%).
Όσον αφορά τον αριθμό των πωλήσεων, το δεύτερο τρίμηνο, η Huawei πούλησε 54,2 εκατομμύρια τεμάχια, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της στο 15,2%. Η Huawei κατέλαβε τη δεύτερη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις, πιέζοντας την αμερικανική εταιρεία Apple. Η εταιρεία OPPO πούλησε 29,4 εκατομμύρια τεμάχια έξυπνων κινητών τηλεφώνων και το ποσοστό της ήταν 8,6%. Η εταιρεία Xiaomi μετά από μια σύντομη ύφεση χάρη στις επιτυχημένες επιχειρήσεις της στην ινδική αγορά έχει επιστρέψει στις πέντε πρώτες εταιρείες στον κόσμο, όσον αφορά τις πωλήσεις με 31,9 εκατομμύρια τεμάχια και ποσοστό 9,3%.
Παρά το γεγονός, ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο, η Apple πούλησε μόνο 41,3 εκατομμύρια τεμάχια, και το ποσοστό της ήταν 12,1%, η εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση ως προς τα κέρδη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα κέρδη της Apple κατά το δεύτερο τρίμηνο ήταν 62% του παγκόσμιου δείκτη. Σύμφωνα με την Counterpoint, το μοντέλο iPhone X βοήθησε την εταιρεία να πάρει αρκετά υψηλό μέσο κέρδος ανά τηλέφωνο κατά το δεύτερο τρίμηνο.
Στην πρώτη θέση ως προς τον αριθμό των έξυπνων κινητών τηλεφώνων που πωλούνται παγκοσμίως βρίσκεται η Samsung · οι πωλήσεις της Samsung ανήλθαν σε 71.500.000 τεμάχια, με ποσοστό 20,9% · η εταιρεία πήρε το 17% των κερδών από το συνολικό κέρδος στην παγκόσμια αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων.
Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone μειώθηκαν κατά 2% ετησίως φτάνοντας τα 363 εκατομμύρια μονάδες το δεύτερο τρίμηνο του 2018.
Η ανατολική Ασία ήταν η μόνη περιοχή που γνώρισε διψήφια ανάπτυξη στο 14% σε ετήσια βάση. Η Samsung οδήγησε την αγορά των smartphone σε όγκο πωλήσεων, παρόλο που σημείωσε ετήσια πτώση 11%.
Η Huawei αυξήθηκε κατά 41% σε ετήσια βάση για να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη μάρκα smartphone, ξεπερνώντας την Apple. Η ανάπτυξη προήλθε από αγορές εκτός Κίνας, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 71% σε ετήσια βάση.
Οι πωλήσεις για τη Nokia HMD αυξήθηκαν κατά 782% σε ετήσια βάση, καθιστώντας την μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες smartphone.
Οι πωλήσεις για την Apple αυξήθηκαν κατά 1% ετησίως. Η Samsung είναι η μόνη παγκόσμια μάρκα που κερδίζει μία θέση στις κορυφαίες 5 στην Ασία. Οι τέσσερις κορυφαίες κινεζικές μάρκες κατέλαβαν περισσότερο από το ήμισυ της αγοράς.
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Κατσιάβαλος
ΠΗΓΗ: Λαϊκή Ημερησία Εφημερίδα online, counterpoint

Σχόλια