Κινεζικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις συμπράττουν για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων


Κινεζικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις συμπράττουν για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφημερίδας "Economic Daily Information", προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, κάλεσαν να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα με κινητήρα πετρελαίου.
Εκτός αυτού, την επόμενη μέρα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ψηφοφορία, υιοθέτησε αυστηρότερο πρότυπο για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Για να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις, οι ευρωπαϊκές εταιρείες βλέπουν πλεονεκτήματα σε συνεργασία με τις κινεζικές επιχειρήσεις. Έτσι, στην Ευρώπη σημειώθηκε ένα νέο κύμα έρευνας και ανάπτυξης αυτοκινήτων σε νέες πηγές ενέργειας.
Ο Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Μάρκετινγκ της ευρωπαϊκής αγοράς BYD Auto He He Yipen σημείωσε, ότι η BYD Auto είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ευρώπη, το μερίδιο αγοράς της ξεπέρασε το 20%. Άλλοι νέοι τύποι αυτοκινήτων σε νέες πηγές ενέργειας θα κυκλοφορήσουν σύντομα, για παράδειγμα, εμπορικά αυτοκίνητα (φορτηγά) και επιβατικά αυτοκίνητα.
Η έκθεση «Μια ματιά στα ηλεκτρικά οχήματα στον κόσμο - 2018», που δημοσιεύεται από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, αναφέρει, ότι μέχρι το τέλος του 2017 ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα ήταν 1,23 εκατομμύρια τεμάχια, ο οποίος κατέλαβε την πρώτη θέση στον κόσμο. Και η δεύτερη θέση καταλαμβάνεται από την Ευρώπη, ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων της οποίας έφθασε στις 820 χιλιάδες. Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε, ότι μέχρι το 2022 θα κατασκευάσει ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα.
Έχοντας ανοίξει το δυναμικό της αγοράς σε δύο χώρες, πριν από λίγες ημέρες, ο γερμανικός πάροχος υπηρεσιών χρέωσης ηλεκτρικών οχημάτων Hubject υπέγραψε σύμβαση στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρία Star Charge - έναν κατασκευαστή εξοπλισμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα. Οι εταιρείες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν από κοινού το μεγαλύτερο διακρατικό δίκτυο φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με 100 χιλιάδες σημεία ηλεκτρικών σταθμών ανεφοδιασμού.
Στην Κροατία, η αυτοκινητοβιομηχανία Rimac ανακοίνωσε, ότι η κινεζική εταιρεία Camel Group θα επενδύσει σε αυτήν κεφάλαιο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για την έρευνα νέων προϊόντων και την επέκταση των παραγωγικών ικανοτήτων.
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Κατσιάβαλος
ΠΗΓΗ: Λαϊκή Ημερησία onlineΣχόλια