Μάνα και οι δύο κόρες της τα θύματα της άγριας δολοφονίας στον Έβρο


Μάνα και οι δύο κόρες της τα θύματα της άγριας δολοφονίας στον Έβρο

Οι εξετάσεις DNA επιβεβαίωσαν την αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή Αλεξανδρούπολης ότι τα θύματα της τριπλής δολοφονίας είναι μητέρα και οι δύο ανήλικες κόρες της - Ο δολοφόνος ξεκλήρισε την οικογένεια με πανομοιότυπα χτυπήματα με μαχαίρι.

Οι εκτιμήσεις του ιατροδικαστή Αλεξανδρουπολης Παύλου Παυλίδη ότι οι τρεις γυναίκες που είχαν βρεθεί σφαγιασμένες με πανομοιότυπα, μάλιστα, χτυπήματα στο λαιμό, είναι μια μητέρα και οι δύο ανήλικες κόρες της, επιβεβαιώθηκε από τις εξετάσεις στα δείγματα DNA που έγιναν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.
Τα τρία θύματα είχαν εντοπισθεί σε παρόχθια περιοχή του Έβρου, κοντά στο Πραγγί, πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Έως τώρα δεν έχει εντοπισθεί κανένα στοιχείο που να οδηγεί στην ταυτότητα των τριών γυναικών, αφού πάνω τους δεν έφεραν οποιοδήποτε έγγραφο, ενώ ακόμη και για την εθνικότητά τους, γίνονται εικασίες βάσει των χαρακτηριστικών τους: Εκτιμάται ότι είναι είτε Ιρανικής, είτε Αφγανικής καταγωγής.
Η εξιχνίαση της τριπλής δολοφονίας είναι εξαιρετικά δύσκολη, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει  κανένα στοιχείο για τα θύματα. Η αστυνομία περιορίζεται έως τώρα σε σενάρια, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τα χτυπήματα που επέφεραν το θάνατο των τριών γυναικών ήταν πανομοιότυπα. Όπως έχει προκύψει μόνο ένα από τα θύματα έχει αμυντικά σημάδια, που δείχνουν ότι αντιστάθηκε στον δολοφόνο της. Η αστυνομία πάντως, προσδοκά να βρει μια άκρη σε ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην περιοχή που εντοπίσθηκαν τα τρία θύματα.
Δεν πνίγηκαν λοιπόν στα νερά. Δεν πέθαναν από το ψύχος και τις κακουχίες. Δεν κάηκαν μέσα σε φορτηγό διακινητή. Δεν πάτησαν νάρκη μπαίνοντας κατά λάθος σε ναρκοπέδιο. Τις έσφαξαν σαν τα ζώα με χτύπημα ακριβείας στον λαιμό. Επαγγελματικά.
Οι εικασίες που έσπειραν οι αστυνομικές αρχές από την αρχή ότι οι ένοχ(οι)(;) ήταν διακινητές που έλυσαν τις διαφορές ως προς την πληρωμή τους, "τζιχαντιστές" ή το τριπλό έγκλημα ήταν άγρια ενδοοικογενειακή βία μόνο ως σενάρια αποφυγής λύσης του άγριου εγκλήματος έγιναν αντιληπτά. Βέβαια στόχευαν και τους γνωστούς ρατσιστές που κρύβουμε πολλές φορές μέσα μας και θα σήκωσαν τους ώμους αδιάφορα για τους βάρβαρους που αλληλοσκοτώνονται.
Μόνο που η μάνα που πήρε του δρόμους και πέρασε παράνομα τα σύνορα δεν το έκανε για να πάει εκδρομή στο εξωτερικό. Όλοι καταλαβαίνουν το μεγάλο ζόρι που περνούσε για να τολμήσει ένα τέτοιο ταξίδι με τις μονάκριβες κόρες της.
Ο δολοφόνος, επαγγελματίας και ψυχρός εκτελεστής, μπορεί να ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στην "άλλη πλευρά". Μην έρχεσθε γιατί θα σας σφάξουμε… Μόνο ένας διαταραγμένος νους μπορεί να το κάνει και να ελπίζει να έχει αποτέλεσμα.
Είναι μια υπόθεση. Μια υπόθεση που δίνει ελπίδες για την εύρεση του φονιά. Αν, λέμε αν, συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα εύρεσης του φονιά και κινητοποιηθούν δεόντως στην αστυνομία γιατί «ο φόνος είναι εύκολος… για όποιον έχει ήδη σκοτώσει μία φορά».
Νίκος Πυλιώτης
ΠΗΓΗ: πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα, Documento

Σχόλια