Επιθεωρούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις ανά την Ελλάδα οι "προστάτες σύμμαχοι" μας


Επιθεωρούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις ανά την Ελλάδα οι "προστάτες σύμμαχοι" μας

Έπιασαν δουλειά και δεν ξεκουράζονται. Εντείνεται η κινητικότητα των Αμερικανών στην Ελλάδα, με στελέχη τους να επιθεωρούν σειρά στρατιωτικών υποδομών που τους προσφέρουν απλόχερα οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την υλοποίηση επικίνδυνων ευρωατλαντικών σχεδιασμών,
πάνω στην όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τα μερίδια στην καπιταλιστική λεία της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων και ενόψει της έναρξης του «στρατηγικού διαλόγου» ΗΠΑ - Ελλάδας στις 13/12.
Στο πλαίσιο αυτό, αμερικανική στρατιωτική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον ακόλουθο Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, και μετέχοντες τον αεροπορικό ακόλουθο και τον βοηθό του ναυτικού ακολούθου της πρεσβείας, επισκέφτηκαν την Τρίτη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ρόδο. Στη συνέχεια μετέβησαν στην Κύπρο και χτες επέστρεψαν στην Ελλάδα, για να επιθεωρήσουν εγκαταστάσεις στην Κρήτη, όπου σήμερα αναμένεται να επισκεφτούν τη Σούδα.
Μετά, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα μεταβούν στον Άραξο, όπου το προηγούμενο διάστημα έγιναν εκτεταμένες εργασίες εκσυγχρονισμού της βάσης ώστε με σύγχρονες υποδομές να μπορεί να φιλοξενήσει και «ειδικά όπλα» (ΝΑΤΟική ορολογία που περιλαμβάνει και τα πυρηνικά), ενώ, εν μέσω έντασης των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ - Τουρκίας, έχει ακουστεί πολλάκις ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο μεταφοράς πυρηνικών από τη βάση του Ιντσιρλίκ στον Άραξο.
Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί αξιοποιούν και μια σειρά άλλες υποδομές που τους έχουν παραχωρηθεί από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμπληρώνονται σχεδόν πέντε μήνες από όταν ξεκίνησε η μετεγκατάσταση προσωπικού τους και αμερικανικών ελικοπτέρων από την έδρα τους στη Γερμανία στο Στεφανοβίκειο (εκεί έχει την έδρα της η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού), με το πρόσχημα της «συνεκπαίδευσης». Η σχετική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση τους δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουν μέχρι 31 ελικόπτερα εδώ. Για την τεχνική τους υποστήριξη αξιοποιούν και το 307ο Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (307 ΠΕΒ), που εδράζεται στο Στεφανοβίκειο, ενώ για τη διαμονή τους έχουν επιλέξει τον Βόλο.
Τίποτα το καλό δεν έχει προκαλέσει ανάλογη δραστηριότητα τους στο παρελθόν. Τίποτα το καλό δεν πρόκειται να προκαλέσει και στο μέλλον. Ολοένα και περισσότερο η χώρα μας μπλέκει στο κουβάρι των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Όποτε συνέβη στο παρελθόν το πληρώσαμε πολύ ακριβά.
Επιμέλεια-σχόλιο: Ν.Π.


Σχόλια