Καμμένος: Έκκληση για έρανο για νέες φρεγάτες και ναυαρχίδα "τώρα που η περιοχή ευθύνης θα μεγαλώσει"


Καμμένος: Έκκληση για έρανο για νέες φρεγάτες και ναυαρχίδα "τώρα που η περιοχή ευθύνης θα μεγαλώσει"

Ο υπουργός Εθνικής Aμυνας, Πάνος Καμμένος απηύθυνε έκκληση στον ελληνικό λαό να συνδράμει σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα την αγορά νέων φρεγατών, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε να δωρίσει μέρος του δικού του μισθού για τον σκοπό αυτό.

«Σε λίγο η περιοχή ευθύνης του Πολεμικού μας Ναυτικού θα μεγαλώσει. Άρα θα μεγαλώσουν και οι υλικές ανάγκες του Στόλου, όπως είπε και ο Αρχηγός του Πολεμικού μας Ναυτικού», δήλωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:
Για τις Ένοπλες Δυνάμεις έχει κηρυχθεί το 2019 ως έτος ανάδειξης της κοινωνικής προσφοράς.
Ιδιαίτερα, όμως, για το Πολεμικό μας Ναυτικό, το 2019 είναι η ώρα να ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης του Στόλου. Η πατρίδα και το κράτος θα δώσει από το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών ότι περισσότερο μπορέσει. Τώρα όμως έχουμε την ανάγκη των μεγάλων δωρητών και ευεργετών της πατρίδας.
Καλώ του Έλληνες εφοπλιστές, καλώ όμως και όλους τους πολίτες, από το υστέρημά τους, από την 1.1.2019 που θα ανοίξει λογαριασμός για την ενίσχυση του Στόλου, για την απόκτηση νέων φρεγατών και ναυαρχίδας, να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια.
Να θυμηθούν το παράδειγμα του Αβέρωφ και όλων των μεγάλων ευεργετών. Πρώτος θα καταθέσω τον μισθό μου σε αυτή την προσπάθεια και ζητώ από όλους σας την ενίσχυση του Στόλου για το 2019.
Ως Έθνος επιθυμούμε την ειρήνη, αλλά αντιμετωπίζουμε πάντα με αποφασιστικότητα την οποιαδήποτε απειλή, έχοντας ως σταθερά ισχύος το σημαντικότερο όπλο, το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων».
"Ήρθε πλέον η ώρα, το Έθνος να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν.
Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο του ελληνικού λαού ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό όσον αφορά την εδαφική μας κυριαρχία."
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου, που πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τη Φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ», όπου βράβευσε τους αδελφούς Πάνο και Αθανάσιο Λασκαρίδη για τη δωρεά τεσσάρων νέων ηλεκτρομηχανών για το πλοίο.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε τα παραπάνω.
Πρόσφατα είχαμε δημοσιεύσει ατράνταχτα στοιχεία για τη σπατάλη δυνάμεων προς όφελος άλλων:
Ενδεικτικά ως προς αυτό είναι ορισμένα στοιχεία για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), που αποδεικνύουν ότι προσωπικό και μέσα περνούν χιλιάδες ώρες ετησίως στις θάλασσες για τις ανάγκες ΝΑΤΟ - ΕΕ ή και σε επιχειρήσεις που εμφανίζονται με «καπέλο» ΟΗΕ και στην πράξη αποσκοπούν στην τήρηση της ευρωατλαντικής «τάξης και ασφάλειας» στην Κεντροανατολική Μεσόγειο.
Όλες αυτές οι επιχειρήσεις καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Αντίθετα, εκθέτουν τους στρατευμένους και συνολικά το λαό σε μεγάλους κινδύνους.
Σύμφωνα με μια σειρά στοιχεία από αρμόδιες πηγές του ΠΝ, στην λεγόμενη «ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΗΜΕΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» του Στόλου τα ποσοστά κατανέμονται ως εξής:
  • Σχεδόν το 25% των ημερών επιχειρησιακής αποστολής ετησίως πηγαίνει για τις περιλάλητες «διεθνείς υποχρεώσεις» της χώρας, ενώ υπάρχει και ένα 5% που καταναλώνεται «υπέρ τρίτων». Κάτι παραπάνω από 45% των ημερών επιχειρησιακής αποστολής πηγαίνει για τις λεγόμενες «εθνικές δραστηριότητες» και 25% για επιχειρησιακή εκπαίδευση.
Αν τα παραπάνω υπολογιστούν σε μέρες, αυτό σημαίνει - όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη του ΠΝ - ότι πλοία και προσωπικό του ΠΝ θαλασσοδέρνονται συνολικά πάνω από χίλιες μέρες ετησίως για επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ (συγκαταλέγονται και οι «δραστηριότητες ελέγχου» των προσφυγικών ροών). Συν άλλες 300 μέρες για ασκήσεις του ΝΑΤΟΣυν περίπου 200 μέρες για δραστηριότητες με καπέλο ΕΕ ή ΟΗΕ.
Μας ζητάει ο Καμμένος να δώσουμε από το υστέρημα μας για νέες φρεγάτες και ναυαρχίδα. Να δώσουμε για να κάνουμε τις δουλειές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Βέβαια ο έρανος έχει ως στόχο όχι να μαζευτούν τα απαραίτητα ποσά αλλά να νομιμοποιήσει τα έξοδα των νέων εξοπλισμών στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Επιμέλεια-σχολιασμός: Πάνος Ευθυμίου


Σχόλια