Η ακροδεξιά επιτίθεται με σφοδρότητα στο παγκόσμιο σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση


Η ακροδεξιά επιτίθεται με σφοδρότητα στο παγκόσμιο σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση

Την άρνησή της να συμμετέχει στο παγκόσμιο σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση ανακοίνωσε σήμερα η Βουλγαρία. Έτσι, η χώρα προστίθεται σε αυτές που αντιδρούν στο περιεχόμενο του Παγκόσμιου Συμφώνου για τη Μετανάστευση που έχει γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης τα τελευταία δύο χρόνια
και αναμένεται να επικυρωθεί επίσημα στη σύνοδο του Μαρακές την ερχόμενη εβδομάδα.
«Στο σημείο αυτό διευκρινίζουμε πως η απόφασή μας είναι να μην ενταχθούμε στο παγκόσμιο σύμφωνο για την ασφαλή μετανάστευση προκειμένου να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών της χώρας μας», ανέφερε η ανακοίνωση της κυβέρνησης. Και το λέει αυτό μια κυβέρνηση που έχουν φύγει 1.000.000 πολίτες της μετανάστες τις τελευταίες δυο δεκαετίες!
Το μη δεσμευτικό σύμφωνο επιδιώκει να καλύψει όλες τις διαστάσεις της διεθνούς μετανάστευσης. Εγκρίθηκε στις 13 Ιουλίου από όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ εκτός από τις ΗΠΑ. Αναφέρεται σε θεμελιώδεις αρχές - προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, των παιδιών, αναγνώριση της εθνικής κυριαρχίας - και διατυπώνει περίπου είκοσι προτάσεις για να βοηθηθούν οι χώρες που καλούνται να διαχειριστούν τις μεταναστευτικές ροές, διευκολύνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών, τις προσπάθειες κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης κ.λπ...
Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής το σύμφωνο έχουν απορρίψει μεταξύ άλλων οι  Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Αυστραλία, Βραζιλία και Βέλγιο όπου η ακροδεξιά, εντός και εκτός κυβερνήσεων, αντιδρά με σφοδρότητα με τα γνωστά επιχειρήματα περί καθαρότητας της φυλής, προστασίας του έθνους, διαφύλαξης των χαρακτηριστικών και των κατακτήσεων του λαού. Αυτοί που πρωτοστατούν στην καταλήστευση των λαών τους, στον περιορισμό των δικαιωμάτων τους, που εγκρίνουν, υποστηρίζουν και συμμετέχουν σε πολέμους ή αρνούνται ότι η περιβαλλοντική κρίση είναι αποτέλεσμα του πλούτου τους και των μονοπωλίων τους, κρίση που αναγκάζει δεκάδες εκατομμύρια πρόσφυγές να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους.
Αυτοί που δεν κάνουν τίποτα για να αναπτυχθούν ή να ειρηνεύσουν οι χώρες που καταλήστευσαν και καταληστεύουν ή που υποστηρίζουν όσους το κάνουν αρνούνται τα στοιχειώδη στα πλαίσια του ΟΗΕ. Παρεμπιπτόντως όλοι αυτοί θεωρούν τους εαυτούς τους καλούς χριστιανούς που αναζητούν την ευλογία του κυρίου σε κάθε τους ενέργεια… Προφανώς "το αγαπάτε αλλήλους" περιλαμβάνει τους πολύ κοντινούς. Εμείς μόνο τους υπενθυμίζουμε το " Μακάριοι οι πεινώντες και οι διψώντες την δικαιοσύνην, ότι αυτοί χορτασθήσονται". Εμείς οι υπόλοιποι με τον αγώνα μας θα επιβάλουμε να μην υπάρχουν ξεριζωμένοι, πρόσφυγες, από πείνα, πόλεμο, αρρώστιες και άλλες κακουχίες, θα αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία όπου όλες οι εγκληματικές αποφάσεις και πρακτικές κατά λαών και ανθρώπων θα ανήκουν πλέον στην προϊστορία της ανθρωπότητας.
Νίκος Πυλιώτης


Σχόλια