Μυτιληναίος και κυβέρνηση σε κοινή γραμμή εξάρτησης στο άρμα των ΗΠΑ και της ΕΕ


Μυτιληναίος και κυβέρνηση σε κοινή γραμμή εξάρτησης στο άρμα των ΗΠΑ και της ΕΕ

Την ώρα που η κυβέρνηση λέει και ξαναλέει ότι η εξωτερική της πολιτική δεν καθορίζεται «από καμία τρίτη δύναμη» και έχει αποκλειστικό γνώμονα τα «εθνικά συμφέροντα», μια αποκαλυπτική ομιλία για το τι σημαίνουν αυτά τα λεγόμενα «εθνικά» συμφέροντα έκανε ο Ευ. Μυτιληναίος στις ΗΠΑ,
όπου βραβεύτηκε στο πλαίσιο του 20ού Συνεδρίου «Capital Link». Σύμφωνα με το ΑΠΕ, κατά τη βράβευσή του από τον Τζ. Πάιατ(!!!), όλα τα προλαβαίνει ο ευλογημένος, ο επιχειρηματίας είπε αναφορικά με το «τι σημαίνει για την Ελλάδα η νέα παγκόσμια τάξη»: «Η χώρα πρέπει: α) Να ενδυναμώσει και να ενισχύσει τις στρατηγικές της σχέσεις, κυρίως με τις ΗΠΑ. β) Να συνεχίσει με επιτυχία την περιφερειακή εξισορρόπηση και να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το ζήτημα με την ΠΓΔΜ, με τη μέγιστη πολιτική συγκατάθεση. γ) Να παλέψει πολύ σκληρά για το έργο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Αντίστοιχα για την ΕΕ είπε ότι θα πρέπει «να μειώσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία, προωθώντας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δημιουργώντας πολλαπλές ενεργειακές οδούς και ενισχύοντας την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ», καθώς και «να μειώσει τη στρατιωτική της εξάρτηση από τις ΗΠΑ, δημιουργώντας ισχυρό ευρωπαϊκό στρατό, ο οποίος θα είναι έντιμος και ισότιμος εταίρος των ΗΠΑ». Οι ...συμπτώσεις με τα όσα προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μεταξύ άλλων και με τον «Στρατηγικό Διάλογο» που ξεκινά σήμερα, κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι. Τα περί «εθνικών συμφερόντων» κρύβουν από πίσω τους τα συμφέροντα της αστικής τάξης και μόνο, μπλέκοντας το λαό μας ακόμα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.
Το ποιος είναι ο Μυτιληναίος αν δεν το ξέρει κάποιος μπορεί να το μάθει γρήγορα. Όποια πέτρα και να σηκώσεις θα τον βρεις από κάτω. Από τα μεγάλα ρεσάλτα τότε που άνθιζε το χρηματιστήριο μέχρι την ενέργεια που την "ιδιωτικοποιούν" με κάθε κόστος σήμερα. Να μην ξεχάσουμε το πέρασμα του από την ΕΛΒΟ, τον Ηρακλή, την ποδοσφαιρική ομάδα που δεν ξαναπρόκοψε έτσι όπως την κατάντησε ή το τζάμπα ρεύμα που έπαιρνε για δέκα χρόνια με τον "δεκαετή" πόλεμο με τη ΔΕΗ και την "ιστορική" του συμφωνία το 2016 με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο να έχει εξασφαλίσει για την Αλουμίνιον της Ελλάδος, μία από τις πιο "ανταγωνιστικές τιμές" ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη. Ποιος πληρώνει τη διαφορά της "ανταγωνιστικής" τιμής; Τα κορόιδα, οι οικιακοί καταναλωτές. Πειρατής είναι ο άνθρωπος. Όπως ήταν πάντα η πλειοψηφία της αστικής τάξης. Φυσικό είναι να είναι κολλητοί με τους "συμμάχους" που τους παρέχουν προστασία και να υποστηρίζουν κάθε στρατηγική και τακτική τους επιλογή. Και αυτοί και η κυβέρνηση τους. Άλλωστε το κόστος αυτής της προστασίας το πλήρωνε πάντα ο λαός.
Επιμέλεια-σχολιασμός : Νίκος Πυλιώτης

Σχόλια