Άλλο ένα δώρο της κυβέρνησης προς το κεφάλαιο


Άλλο ένα δώρο της κυβέρνησης προς το κεφάλαιο 


Άλλο ένα δώρο προς το κεφάλαιο έκανε πράξη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την τροπολογία που κατέθεσε χτες στη Βουλή, η οποία προβλέπει την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων στην κύρια σύνταξη κατά 50% για τους νέους εργαζόμενους έως 25 ετών.

Με την τροπολογία αυτή, οι εργοδοτικές εισφορές των επιχειρήσεων για την ηλικιακή αυτή ομάδα μειώνονται από το 13,33% στο 6,66% και το υπόλοιπο θα επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το συνολικό κονδύλι από το οποίο απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις ανέρχεται σε 51 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Πρόκειται για μέτρο το οποίο είχε ανακοινώσει πριν από τρεις μήνες από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, συνδέοντάς το ευθέως με την προοπτική κάποιας αύξησης στον κατώτερο μισθό και την κατάργηση του «υποκατώτατου» μισθού για τους νέους, που παραμένει σε ισχύ από το 2012.
Όπως είχε πει τότε στη ΔΕΘ, «η αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και η κατάργηση του υποκατώτατου, πρέπει να γίνει με τρόπο που θα δημιουργεί την κοινωνική συναίνεση και βεβαίως την προοπτική της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας»...
Έτσι, πριν ακόμα οι μισθωτοί με μισθούς πείνας δούνε κάποια αύξηση λίγων ευρώ στο εισόδημά τους, η κυβέρνηση είχε αναγγείλει και σήμερα εφαρμόζει την απόφασή της να «μπουκώσει» τις επιχειρήσεις με νέες απαλλαγές.
Με τον τρόπο αυτό, η όποια μικρή αύξηση στον κατώτερο μισθό - όταν αυτή δοθεί - αντί να επιβαρύνει τους εργοδότες, που τόσα κέρδισαν και κερδίζουν από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την καρατόμηση των μισθών, θα φορτωθεί και πάλι στα λαϊκά στρώματα, αφού η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών από τον κρατικό προϋπολογισμό έτσι και αλλιώς προέρχεται από τη σκληρή φορολογία και τα ματωμένα πλεονάσματα.Σχόλια