Η εργοδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ απειλεί και σχεδιάζει αστυνομική προστασία των εργατοπατέρων


Η εργοδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ απειλεί και σχεδιάζει αστυνομική προστασία των εργατοπατέρων

«Τα βίαια γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του 38 Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ» καταδικάζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Και απειλεί: «Δεν θα μείνουν αναπάντητες οι αντιδημοκρατικές και αντισυνδικαλιστικές συμπεριφορές»...

Η εργοδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ότι, «μαζί με όλες (προφανώς τις εργοδοτικές και κυβερνητικές) τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τις ηγεσίες τους, πλην ΠΑΜΕ, "θα διασφαλίσουν τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων." Ποιοι; αυτοί που πρωτοστατούν στα συνέδρια της νοθείας! Οι βιαιότητες, οι αντιδημοκρατικές και αντισυνδικαλιστικές συμπεριφορές, δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η εργοδοτική κλίκα που διοικεί την Συνομοσπονδία.
Παράλληλα, ζητάει άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αποπροσανατολίσει(;!;!) τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη από τα πραγματικά προβλήματα.
Από ότι φαίνεται θα κάνει πια τα συνέδρια της με αστυνομική προστασία για να αποφεύγει την οργή και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων.
Ο δρόμος για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος απαιτεί δράση μέσα στα συνδικάτα και τις εργατικές οργανώσεις, αλλά και έξω από αυτά, εκεί που βρίσκεται η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. Σημαίνει δράση ενάντια στο συνδικαλισμό της ήττας και της υποταγής, ώστε να γίνει ξανά ελκτική η έννοια του συνδικαλισμού, να διαμορφωθούν όροι συσπείρωσης και συλλογικής δράσης των εργαζομένων, με εκείνες τις μορφές που θα υπηρετούν τη σύγχρονη εργατική πάλη. Σημαίνει συντονισμό και βήματα στη βάση των εργαζομένων, στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους. Σημαίνει άλλες δομές, με αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους, συνδικάτα και ενώσεις στα χέρια των εργαζομένων, με πλήρη και αποφασιστικό ρόλο στις γενικές συνελεύσεις τους.
Επιμέλεια: Νίκος Πυλιώτης
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλια