Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον τάφο του Καρλ Μαρξ στο ΛονδίνοΆγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον τάφο του Καρλ Μαρξ στο Λονδίνο

Ο δράστης ή οι δράστες επιχείρησαν να καταστρέψουν την επιτύμβια πλάκα του τάφου του.

«Φαίνεται ότι κάποιος επιτέθηκε στην μαρμάρινη πλάκα με σφυρί και χτυπούσε δυνατά τα σημεία όπου αναγράφεται το όνομα του Καρλ Μαρξ και της συζύγου του» γράφει στο twitter ένας πολίτης που πέρασε από το νεκροταφείο Χάιγκεϊτ μετά το συμβάν.
Το νεκροταφείο ανακοίνωσε ότι θα επισκευάσει το ταφικό μνημείο ”όσο το δυνατόν συντομότερα” μετά το περιστατικό.
Ο Ian Dungavell, διευθύνων σύμβουλος του Friends of Highgate Cemetery Trust, δήλωσε στο CNN ότι οι επιθέσεις στο μνημείο του Μαρξ είναι τακτικές αλλά όχι συχνές.
Όπως είπε, το χειρότερο περιστατικό ήταν το 1970, όταν επιχειρήθηκε να καταστραφεί το μνημείο χρησιμοποιώντας βομβιστικό μηχανισμό.
Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν και άλλες επιθέσεις, κυρίως με μπογιές, και σε μια περίπτωση κάποιος προσπάθησε να ρίξει την προτομή του Μαρξ από το μνημείο με σχοινί, είπε ο Dungavell.

Ωστόσο, το πρόσφατο περιστατικό είναι πιο ενοχλητικό γιατί έσπασαν κομμάτια του λευκού μαρμάρου της επιτύμβιας στήλης, όπως είπε.
Ο Μαρξ και νεκρός ενοχλεί αφάνταστα. Τα γραπτά του έχουν τόσο ζωή που κανένας ταξικός αντίπαλος δεν μπορεί να τα/τον προσπεράσει αδιάφορος. Γι'  αυτό και τόσο μίσος από διάφορους ανεγκέφαλους φασίστες.
ΠΗΓΗ: Huffingtonpost

Σχόλια