Η ελληνική κυβέρνηση με τους ιμπεριαλιστές και υπέρ του πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα.


Η ελληνική κυβέρνηση με τους ιμπεριαλιστές και υπέρ του πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα.

Ενώ ο Γκουαϊδό ζήτησε από τον στρατό να ανατρέψει τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας, προφανώς με πραξικόπημα, μπροστά σε μερικές χιλιάδες οπαδών του ανακοίνωσε ότι: «έναν παγκόσμιο συνασπισμό για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και την ελευθερία στη Βενεζουέλα»
είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης. «Έχουμε ήδη τρία κέντρα για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας: στην Κουκουτά (Κολομβία), και υπάρχουν κι άλλα δύο, το ένα στη Βραζιλία και άλλο ένα σε ένα νησί της Καραϊβικής» σημείωσε ο ίδιος ενώπιον του πλήθους στο Καράκας.
Σε μια τεράστια συγκέντρωση υποστήριξης της Μπολιβιαρινής επανάστασης και της ανεξαρτησίας της χώρας ο Μαδούρο επανάλαβε τη θέση του ότι παραμένει ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας, κατήγγειλε τις παρεμβάσεις από το εξωτερικό και ανήγγειλε βουλευτικές εκλογές.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως η αποστολή στρατευμάτων στη Βενεζουέλα αποτελεί «μια επιλογή», και πως απέρριψε το αίτημα του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, για συνάντηση.
«Σίγουρα είναι κάτι που παραμένει (στο τραπέζι)- είναι μια επιλογή» δήλωσε σε συνέντευξή του που προβλήθηκε την Κυριακή στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS. «Λοιπόν, ζήτησε συνάντηση και την απέρριψα, επειδή έχουμε προχωρήσει πολύ στη διαδικασία» πρόσθεσε. «Οπότε, νομίζω πως η διαδικασία είναι σε εξέλιξη- πολύ, πολύ μεγάλες διαδηλώσεις». 
Η ελληνική κυβέρνηση, από την αρχική θέση του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξης της νομιμότητας και της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας, ευθυγραμμίζεται με του πιο επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς κύκλους των ΗΠΑ και της ΕΕ. Ξευτελίζοντας κάθε έννοια πολιτικής νομιμότητας και συνέπειας δηλώνουν:
«Η Ελλάδα εξ αρχής υποστήριζε την διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα, μετά την ανάληψη ευρωπαϊκής διπλωματικής πρωτοβουλίας που θα διασφαλίζει τις συνθήκες για την δημοκρατική και δίκαιη διεξαγωγή τους» αναφέρουν διπλωματικές πηγές, σχετικά με τη στάση της Ελλάδας ως προς την κρίση που είναι σε εξέλιξη στη Βενεζουέλα.
«Οι ΗΠΑ γνωρίζουν και κατανοούν την λογική αυτή θέση της χώρας μας και ουδέποτε εξέφρασαν παράπονα, ούτε ασφαλώς προέβησαν σε σχετικό διάβημα» συμπληρώνουν οι εν λόγω πηγές.
Αχρείοι και εδώ!
Σε μία συντονισμένη κίνηση το πρωί της Δευτέρας, ευρωπαϊκές χώρες αναγνώρισαν τον Γκουαϊντό ως μεταβατικό πρόεδρο, μετά την λήξη της προθεσμίας (ποιοι είναι αυτοί που τολμούν να δίνουν προθεσμίες σε έναν λαό για τις επιλογές του;) που είχε δοθεί στον Μαδούρο για να προκηρύξει εκλογές. 
Σύμφωνα με το Reuters, σε προσχέδιο ανακοίνωσης της ΕΕ αναφέρεται πως χώρες- μέλη της Ένωσης «θα αναγνωρίσουν» τον Χουάν Γουαϊντό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας- υπογραμμίζοντας ωστόσο πως μια τέτοια κίνηση αποτελεί επιλογή σε επίπεδο εθνικής κυβέρνησης και όχι ΕΕ. «Χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αναγνωρίσουν μεμονωμένα τον Χουάν Γκουαϊντό, πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας» σημειώνεται στο προσχέδιο, όπου επίσης ζητούνται «ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές». 
«Αναγνωρίζω τον πρόεδρο της Βουλής της Βενεζουέλας, κ. Χουάν Γκουαϊντό, ως πρόεδρο της Βενεζουέλας» δήλωσε σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέντρο Σάντσεζ, κάνοντας έκκληση για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές το ταχύτερο δυνατόν. 

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και το Λονδίνο.  «Ο Νικολάς Μαδούρο δεν κήρυξε εκλογές κατά την προθεσμία των 8 ημερών που του δώσαμε» δήλωσε στο Twitter ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χάντ. «Έτσι, η Βρετανία, όπως και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι, αναγνωρίζουμε τον Γκουαϊντό ως μεταβατικό πρόεδρο μέχρι να γίνουν αξιόπιστες εκλογές...» 
Η ιμπεριαλιστική πίεση από όλα τα καθάρματα αυξάνεται στον λαό της Βενεζουέλας. Να δούμε μέχρι ποιο σημείο θα λερώσει τα χέρια της με αίμα η ΕΕ και ειδικότερα πόσο ξεφτιλισμένη σκοπεύει να γίνει η ελληνική κυβέρνηση. 
Νίκος Πυλιώτης


Σχόλια