Πόσο Πάιατ πρέπει να είσαι; Θρασύτατη παρέμβαση.


Πόσο Πάιατ πρέπει να είσαι; Θρασύτατη παρέμβαση.

Όταν έχεις καθοδηγήσει ένα πραξικόπημα που έκοψε μια χώρα στη μέση, την κατέστρεψε κυριολεκτικά και πλήρωσε και πληρώνει ο λαός της εκατόμβες νεκρών δεν έχεις κανένα δισταγμό όταν είσαι πρέσβης σε μια άλλη μπανανία να λες ότι θέλεις.

Ο αμερικανός πρέσβης Πάιατ, αδίστακτος σε κάθε του ενέργεια, εφαρμόζοντας την πολιτική του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή, έχει ξεσαλώσει. Δεν φτάνει ότι έχει χτίσει ένα τεράστιο δίκτυο χαφιέδων, αργυρώνητων και προθύμων έβαλε σκοπό να αναβαθμίσει τον ρόλο του στα πολιτικά πράγματα με απευθείας παρεμβάσεις.
Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, κατήγγειλε, μιλώντας στον ΑΝΤ1:
«Όπως είπα, όλες οι ανοιχτές κοινωνίες μας είναι ευάλωτες σε αυτά τα νέα εργαλεία. Το μάθαμε αυτό με τον σκληρό τρόπο στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τις προεδρικές μας εκλογές. Έχουμε δει στοιχεία αυτού του είδους της χειραγώγησης των πληροφοριών στην Ελλάδα. Έχουμε δει τις ρωσικές προσπάθειες στην Εκκλησία, τις προσπάθειες υπονόμευσης του ρόλου του Οικουμενικού Πατριάρχη. Δεν μπορώ να σας πω ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών για να αναμειχθουν στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδας αλλά ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης απόψε είναι να ευαισθητοποιήσει, ώστε οι δημοκρατικοί θεσμοί της Ελλάδας, ο ελεύθερος Τύπος της Ελλάδας – που είναι όλοι αρκετά ισχυροί – να είστε προσεκτικοί και να είστε σε θέση να απαντήσετε».
Τις άρπαξαν τις δηλώσεις οι παρατρεχάμενοι του στα ΜΜΕ και άρχισαν να μιλάνε για "δηλώσεις βόμβα", "καταγγελία-σοκ" κοκ και συνεχίσθηκε ο θόρυβος με το να θεωρηθεί ότι η καταγγελία του είναι ιδιαίτερα σοβαρή αναφορικά με το Πατριαρχείο και να γίνει γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η «δεξαμενή σκέψης» Ατλαντικό Συμβούλιο, της Ουάσινγκτον, προειδοποιούν για επιθέσεις παραπληροφόρησης των ευρωεκλογών και στο στόχαστρό τους φαίνεται ότι είναι και η Ελλάδα.
Επιμένοντας στις δηλώσεις τους με νέα δήλωση του θεωρεί ότι παρερμηνεύθηκαν.
Εμείς θα του τονίσουμε ότι εδώ είναι Ελλάδα και όχι μπανανία που τη θέλουν κυβέρνηση και αστικά κόμματα. Το παράδειγμα με τον Κλίντον που τον υποδέχονταν σαν ήρωα στην Ευρώπη και σαν κάθαρμα-εγκληματία στην Αθήνα δεν είναι πολύ μακρινό. Ας μην το ξεχνά. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός δεν θα γίνει ποτέ ευπρόσδεκτος και αγαπητός από τους εργαζόμενους αυτής της χώρας όσο να προσπαθεί ο ίδιος και οι κυβερνώντες υποτακτικοί τους.
Ν.Π.


Σχόλια